לחם חגיגי ויפה עם טעם משובח .
כל אוהבי הטחינה והשומשום רוצו להכין – פשוט נהדר !
את הלחם הכנתי בהשראת אופה מוכשר בשם עדו ממאפיית “איש של לחם” ,
הכרתי אותו בעת סיור קולינרי בחבל מטה יהודה.
עדו אופה לחמי מחמצת משובחים מקמחים אורגניים , אירח אותנו עם מבחר לחמים
שאחד מהם היה לחם טחינה.
כאן בתמונות הלחמים של עדו
לחם הטחינה של עדו
הכנתי לחם מקמח כוסמין – הקמח האהוב עלי כוסמין מלא אורגני
בואו להפתיע את האורחים בשבועות ,
את הלחם הכנתי עם מחמצת אפשר כמובן להכין אותו עם שמרים.
מתכון לבצק עם שמרים למטה !
הכמות ללחם בינוני שאפיתי בתבנית קוטר 18
לשלב ראשון –
כף מחמצת
כוס קמח כוסמין לבן
1/2 כוס מים
כפית סילאן/סוכר
לשלב שני –
300 גר’ קמח כוסמין מלא
1/3 כוס טחינה גולמית
1/4 כוס שומשום מלא
כוס מים
3/4 כף מלח
בקערה מניחים כף מחמצת שהוצאנו מהמקרר, כוס קמח , מים וכפית סילאן.
מערבבים היטב.
מכסים ומניחים בצד לכ 5- 4 שעות.
בשלב הבא, מוסיפים לתוך הקערה את המצרכים של שלב שני.
מערבבים היטב לתערובת אחידה.
מכסים ומשאירים בצד.
כל חצי שעה בערך מקפלים את הבצק .
בערך כ- 4 -5 פעמים.
לאחר מכן מכניסים למקרר לילה.
מוציאים את הבצק , מקפלים ומצפים אותו בשומשום .
מעבירים לתבנית מקומחת אפשר לשים נייר אפייה.
מתפיחים כ- 4 שעות לפחות
מחממים מראש תנור ל – 220 מעלות.
אופים רבע שעה ואחר כך מנמיכים 190 לעוד חצי שעה.
מושלם ! מתאים בול לארוחת שבועות !
להכנת הלחם משמרים רגילים –
3 וחצי כוסות קמח כוסמין
כף שמרים יבשים
1/3 כוס טחינה גולמית
1/4 כוס שומשום מלא /רגיל
כפית סילאן
3/4 כף מלח
ככוס ועוד קצת מים -תלוי בספיגה של הקמח.
ללוש היטב במיקסר לקבלת בצק אחיד מעט דביק, להתפיח עד להכפלת הנפח.
לצפות בשומשום, להניח על נייר אפייה או בתבנית,
להתפיח עוד כשעה וחצי .
לאפות לפי ההוראות למעלה.
אוהבים טחינה ? כאן מתכונים נוספים עם טחינה
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
מוזמנים לדף הפייסבוק שלי לייק לדף ואתם מעודכנים בכל המתכונים ופעילות השבוע !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף