לביבות אפויות שמכילות בעיקר ירקות ,עם טאץ קטן של גבינות ותבלינים.
הלביבות יצאו מושלמות – טעימות בטירוף.
רק הספקתי לצלם מהר, מהר ואחר כך נעלמו בשניה, לכן ממליצה להכפיל את הכמויות.
בואו להכין,
הכמות ל- 12-15 לביבות.
1 כרשה גדולה חתוכה
1/4 דלורית גדולה חתוכה גס בערך 2 כוסות
1 קישוא גדול מגורד
בצל
2 כפות גבינה לבנה או קוטג’
50 גר’ גבינה בולגרית /מלוחה/עיזים
1 ביצה
3 כפות קואקר
פרוסת לחם רטובה סחוטה
מלח, פלפל
עלי בזיליקום טריים כ- 10
חצי כפית אורגנו יבש או זעתר
מעט שמן זית
ההכנה היא ממש פשוטה
נעזרים במיקרו כדי לרכך מעט את הירקות
מניחים בקערה את הכרשה החתוכה מכסים בצלחת ומכניסים למיקרו ל- 4 דקות בפולסים.
כך עושים גם עם הדלורית.
את הקישוא סוחטים ומעבירים לקערה גדולה.
מכניסים למעבד מזון את הכרשה, דלורית,בצל חתוך,פרוסת לחם ובזיליקום .
טוחנים לתערובת חלקה – לא מעבר.
מעבירים לקערה הגדולה.
משלבים גבינות, ביצה, תבלינים,קוואקר ופירורי לחם.
משמנים נייר אפייה במעט שמן זית.
יוצרים לביבות בגודל הרצוי – לא דק מידי.
מפזרים מעט פירורי לחם מעל הלביבות ומטפטפים שמן זית.
מכניסים לתנור שחיממנו מראש ל-200 מעלות כ- 30 -20 דקות.
מגישים לשולחן עם גבינות וירקות ,
זה מושלם 🙂
ויש כאן מתכון הכי שווה , ללביבות כרשה מסורתיות של אמא
אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,
אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !