לביבות נפלאות שמכילות מרכיבים שאני מאוד אוהבת
אין כמו לביבה טובה לפתוח ארוחות של סוף השבוע.
הכנתי לביבות ממצרכים שהיו לי במקרר.
השילוב כאן הוא נהדר בין כרובית לקישוא , פלוס ירוקים קצוצים .
לביבות טעימות שנחטפות מהשולחן . אין אחד שלא אוהב.
המצרכים-
כרובית קטנה עד בינונית
2 קישואים
תפוח אדמה
פרוסת לחם רטובה סחוטה
חופן נדיב של ירוקים –
שמיר,פטרוזיליה או מה שיש לכם ואתם אוהבים.
3 בצלים ירוקים קצוצים
מעט בזיליקום טרי או יבש
2 ביצים
מלח
פלפל שחור
3 כפות פירורי לחם או קמח רגיל/ כוסמין
אופן ההכנה –
מבשלים פרחי כרובית ותפוח אדמה חתוך במי מלח עד לריכוך.
מסננים היטב ומקררים.
את תפוח האדמה מרסקים לפירה.
קוצצים את הכרובית בסכין חדה .
מגרדים קישואים ממליחים מעט ואחר כך סוחטים מהנוזלים.
מעבירים לקערה כרובית,קישואים תפוח אדמה ובצל ירוק קצוץ.
קוציים במעבד מזון ירוקים עם פרוסת הלחם .
מעבירים לקערה.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לעיסה אחידה.
מחממים שמן במחבת רחבה ונונסטיק.
מטגנים היטב משני הצדדים .
מוציאים על נייר סופג ומגישים.
לביבה שווה במיוחד.
*במידה ורציתם לאפות את הלביבות – שמנו היטב נייר אפייה .
צרו לביבות שמנמנות יותר וזלפו שמן גם מעל הלביבה.
אפייה 180 מעלות כחצי שעה – להפוך את הלביבות באמצע האפייה.
שלל מתכוני הלביבות שלי
מתכונים צמחוניים – מאגר ענק
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
מתנות קטנות האינסטגרם