כרובית בטמפורה ברוטב ברביקיו

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

פרחי כרובית עטופים בטמפורה מוגשים ברוטב ברביקיו אסייאתי .

מנה שמוגשת בהרבה מסעדות ואהובה עלינו במיוחד.

כשרוצים לפנק את המשפחה במשהו מטוגן וטעים זו אחת האופציות אצלי.

כרובית אהובה עלינו במיוחד ובצורה הזו של הטיגון בטמפורה זה בכלל מעדן!

מגישים לשולחן בתוספת רוטב ברביקיו אסיאתי שמכינים ממש בקלות.

אני הולכת להכין אותה כחלק מהמנות הראשונות ביום העצמאות

מנה שאי אפשר להפסיק לאכול – כל כך טעים פשוט מ ע ד ן !

המצרכים-

כרובית בינונית מופרדת לפרחים

לטמפורה

3/4 כוס קמח

1/4 כוס קורנפלור

חצי כפית סודה לשתייה

חצי כוס בירה לבנה או מי סודה

ביצה (טבעוני -ניתן להכין גם ללא ביצה פשוט תוסיפו עוד בירה)

מלח ,פלפל שחור

לרוטב ברביקיו-

בצל קטן קצוץ דק דק

3 שיני שום כתושות

כף גדושה סוכר דמררה/חום

3 כפות קטשופ

2 כפות רוטב סויה

3 כפות רוטב צ’ילי מתוק

מעט שבבי צ’ילי חריף

2 כפות חומץ תפוחים או חומץ יין/חומץ אורז (אפשר גם לימון)

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה –

  • מבשלים את פרחי הכרובית במי מלח כ- 5 דקות ממש עד לריכוך קל
  • שוטפים במים ומסננים היטב.
  • מערבבים היטב במטרפה את מצרכי הטמפורה
  • מכניסים את פרחי הכרובית לתוך הטמפורה.
  • מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הפרחים עד להזהבה יפה.
  • בינתיים מכינים את רוטב הברביקיו-
  • במחבת רחבה מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל והשום עם הסוכר החום 2-3 דקות.
  • מוסיפים את המרכיבים של הרוטב – קטשופ, סויה,חומץ, צ’ילי ותבלינים.
  • מוסיפים כרבע כוס מים ומערבבים היטב מבשלים 2-3 דקות.
  • מגישים את הכרוביות עם רוטב הברביקיו מעט בצל ירוק קצוץ ושומשום לקישוט וזה מעדן!

מתכונים עם כרובית 

מבחר ענק של מתכונים לארוחות השבת 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.

מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments