חמין צמחוני או חמין טבעוני הכי טעים שתכינו

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מתכון לחמין צמחוני שהוא גם חמין טבעוני ללא בשר או ביצים ,

החמין שהכנתי, עשיר בהמון קטניות וירקות, פשוט יצא מופלא ! 

מעל החמין מונחות קציצות לחם/קוקלות  שמשלימות את החמין והופכות אותו לאוכל הכי מנחם שיש.

אוכל מושלם של חורף.

 

השתמשתי בכמה סוגי קטניות וכן תוספת של גריסים שאני מאוד אוהבת.

סוג הקטניות והדגנים לשיקול דעתכם לפי העדפה אישית.

ממליצה בחום להשרות את הקטניות – 24 שעות .

לאחר מכן להכניס למקפיא- תהליך שמונע כאבי בטן וגזים מיותרים.

בעונת החורף, אני מכינה מראש שקיות עם קטניות מושרות ומוכנות לבישול בפריזר.

בעיקר סוגי שעועית וחומוס/פול.

 

 

איך מכינים חמין צמחוני או חמין טבעוני ?

מתכון לחמין צמחוני טבעוני 

המצרכים לסיר משפחתי-

כוס שעועית מושרית

חצי כוס חומוס מושרה

חצי כוס שעועית שחורה מושרית

רבע כוס פול מצרי מושרה

3/4 כוס גריסים שטופים

בטטה גדולה חתוכה קוביות 

4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

גזר גדול חתוך גס

כרשה חתוכה ל- 4 

קולורבי חתוך

3 בצלים – 2 קצוצים ועוד אחד חתוך ל- 4 פלחים 

3 שיני שום כתושות 

ענף סלרי קצוץ דק

4 שיני שום חצויות 

כף סוכר חום

מעט סילאן 2-3 כפות

פלפל שחור בנדיבות ,מלח 

פפריקה מתוקה +חריפה

מעט כמון או ראס אל חנות

כף רסק עגבניות

 

 

לקציצות הלחם – 

3 פרוסות חלה/לחם רטובות סחוטות

בצל גדול קצוץ

מעט כרשה קצוצה

ענף סלרי עלים קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

1/3 כוס קמח מצה

כ – שליש כוס מים חמים

1/4 כוס שמן

מלח, פלפל מעט פפריקה 

 

אופן הכנת חמין צמחוני – טבעוני 

מכינים סיר כבד (חובה) בעל תחתית עבה ורצוי שיהיה גבוה –

אני השתמשתי בסיר ואקום Non stick  שעזר 

לי בהתחלת הבישול של הקטניות וזירז את תהליך הבישול.

במקום שעה וחצי על הגז, התבשיל היה חצי שעה על האש ואז העברתי לפלטת שבת.

 

 

מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצלים הקצוצים .

משלבים כף סוכר חום וממשיכים לתת לבצל להתקרמל מעט.

מוסיפים את ענף הסלרי הקצוץ וממשיכים בטיגון עוד כדקה.

משלבים רסק עגבניות ושום.מנמיכים להבה 

ומתחילים לסדר את המצרכים בקומות. חופן מכל הקטניות, מעט גריסים

וקוביות של מגוון הירקות.

כמו כן מתבלים בתבלינים ובסילאן.

מוסיפים מים רותחים עד גובה המצרכים.

סוגרים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי.

אם משתמשים בסיר ואקום, הוא מקצר את זמן הבישול לחצי שעה.

בזמן הזה מכינים את קציצות הלחם שיבואו מעל התבשיל

מטגנים את הבצל בשמן ומשלבים את הסלרי והכרשה.

מעבירים לקערה עם הלחם הסחוט וקמח המצה.

מתבלים בתבלינים ומוסיפים מים רותחים לפי הצורך כשליש כוס.

(צמחוניים יכולים להוסיף ביצה במקום חלק מהנוזלים)

מניחים לתערובת להתגבש כרבע שעה.

יוצרים קציצות ומניחים מעל התבשיל הרותח.

מעבירים את הסיר לפלטת שבת ,

הכנתי ביום שישי בערב, ובשבת בצהריים הייתה חגיגה !

חמין טבעוני צמחוני – תכינו, זה כל כך טעים  !

 

מתכון לחמין צמחוני מושלם !

 

– צמחונים יכולים לשלב גם ביצים קשות מעל התבשיל – להניח ביצים קשות

שבושלו מראש ,על התבשיל לפני שמניחים אותו על הפלטה.

 

מבחר מתכונים טבעוניים 

 

מבחר מתכונים לצמחונים 

 

אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

 אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

חזרה לדף הראשי !

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments