טירמיסו לימון – עוגת טירמיסו לימונית מהמטבח האיטלקי
באיטלקית – Tiramisù al limone
טירמיסו לימון הוא קינוח איטלקי קלאסי אופייני לאיזור סורנטו (דרום איטליה) שם גדלים הלימונים הטובים בעולם, כך לפחות טוענים האיטלקים,
גם בארץ יש לנו לימונים בלאדי שווים בהחלט !
טירמיסו לימון – קינוח קריר ומרענן עם קרם לימוני מעודן וטעים,
גירסה קלילה לטירמיסו הקלאסי איטלקי – שאת המתכון תוכלו למצוא כאן
הקרם מכיל קארד לימון ,מסקרפונה וקרם שמנת מתוקה.
את הבישקוטים טובלים בסירופ לימוני של ליקר לימונצ’לו.
אז מי שבעד לימון – זה המתכון עבורו – עוגה עם קרם עדין ומשובח של לימון .
הסוד במתכון הוא לעבוד עם לימונים טריים שזה עתה נקטפו מהעץ – לימונים בלאדי .
אין כמו קליפה של לימון טרי אורגני עם ארומה מיוחדת וטעם משובח.
למזלי יש לי חברים במושב וכבר קיבלתי שקית עם לימונים טריים שממש עכשיו נקטפו.
כשראיתי את הלימונים היפים מיד הבנתי שהם הולכים לשמש אותי במתכון לטירמיסו הלימוני שכבר בקיץ רציתי להכין אותו אבל לא היו לי לימונים טריים.
זו עוגה ממש קלילה להכנה, צריך לעקוב אחרי ההוראות המדוייקות
ותצא לכם עוגה שווה במיוחד !
מכינים קרם לימון (קארד) מקררים היטב.
מערבבים עם מסקרפונה משובחת (איטלקית היא אידיאלית)
ושמנת מתוקה מוקצפת , מרטיבים בישקוטים עם רוטב לימוני המכיל ליקר
ומרכיבים את העוגה בשכבות.
מחכים לפחות יום, כדי שהטעמים יספגו היטב בעוגה.
בואו להכין עוגה מושלמת לשבת !
מה צריך להכנת טירמיסו לימון ?
תבנית עוגה קפיצית בקוטר 24-26 מרופדת בנייר אפיה (אני הכנתי ב- 26 לכן יצאה קצת נמוכה)
המצרכים –
3 חלמונים
1/2 כוס סוכר
שקית וניל
60 מ”ל מיץ לימון טרי (1/4 כוס)
קליפה מגוררת מלימון טרי שלם
2 כפות מים
75 גר’ חמאה
250 גר’ גבינת מסקרפונה
250 מ”ל שמנת מתוקה 38%
200 גר’ בישקוטים (אריזה)
להרטבת הבישקוטים
1/3 כוס ליקר לימונצ’לו
לדילול 2-3 כפות מים
אופן ההכנה-
- מגרדים קליפה מלימון שלם בינוני, סוחטים את הלימון ומערבבים עם הקליפה. מניחים בצד כ- 10 דקות.
- מסננים את המיץ.
- מניחים בקלחת חלמונים עם סוכר,וניל, 2 כפות מים ומיץ הלימון המסונן.
- טורפים היטב ומניחים על אש בינונית לבישול.
- מבשלים תוך כדי בחישה מתמדת עד שהקרם מסמיך מעט
- מורידים מהאש ומשלבים את החמאה.
- מעבירים למקרר לקירור .
- מערבבים כף מלאה מקרם הלימון עם כף מסקרפונה. מעבירים לשקית זילוף ושומרים במקרר.
- מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.
- מערבבים את המסקרפונה עם קרם הלימון עד לקבלת תערובת אחידה.
- משלבים לתוך הקרם את הקצפת ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד וחלק.
הרכבת העוגה
- מרטיבים את הבישקוטים בליקר מעורב עם מעט מים.
- מסדרים בתבנית כך שיכסו את התחתית (אפשר גם לחתוך אותם)
- מעבירים מחצית מהקרם מעל הבישקוטים
- טובלים את הבישקוטים הנותרים בליקר – חוצים אותם ומסדרים מעל הקרם.
- מכסים בקרם הנותר.
- מקשטים מלמעלה עם הקרם שהשארנו בשקית הזילוף .
- מכניסים לקירור לפחות 24 שעות
- העוגה משתבחת לאחר כמה ימים.
- אפשר להכין מראש ולהקפיא !
וכאן הכנתי לכם סרטון עם שלבי ההכנה !
בואו והירשמו לערוץ היוטיוב שלי !
עוגת השבת שלכם – רוצו להכין
טירמיסו לימון – עוגת טירמיסו לימונית מהמטבח האיטלקי Tiramisù al limone
כאן תוכלו למצוא עוד מתכונים עם לימון
מבחר מתכונים שלי בניחוח איטלקי
יש לכם אינסטגרם ?
בואו – אל תפספסו את העמוד הטעים שלי באיסטגרם !
מצטרפים עכשיו לעמוד האינסטגרם שלי כאן
וגם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי
כאן מאגר המתכונים לשבועות
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
חזרה לדף הראשי !