טורטה די ריקוטה – טארט ריקוטה איטלקי בשילוב דובדבנים torta di ricotta e visciole

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

טורטה די ריקוטה – טארט ריקוטה איטלקי בשילוב דובדבנים

torta di ricotta e visciole

טורטה די ריקוטה הוא קינוח איטלקי מסורתי.

בצק פריך ועשיר שעוטף מלית גבינת ריקוטה משובחת ומתוקה.

לעיתים משלבים לתוך המלית נטיפי שוקולד, פירות הדר מסוכרים או צימוקים.

הטורטה דה ריקוטה עם הדובדבנים החמוצים,

הוא מאפה ייחודי האופייני ליהדות רומא.

בגטו היהודי ברומא עדיין פועלת מאפייה יהודית עתיקה המוכרת מאפי ריקוטה ובינהם הטארט עם הדובדבנים המפורסם שלה.

 

השילוב  של מרמלדת דובדבנים חמוצים בתחתית הטארט לגבינת הריקוטה  פשוט מושלם שילוב של חמיצות ומתיקות ובצק פריך שיוצר מאפה שהוא תענוג צרוף .

אין מילים פשוט מעדן !

רוצו להכין ,

מה צריך?

תבנית טארט קוטר 24-22

המצרכים לבצק-

260 גר' קמח (קצת פחות מ – 2 כוסות)

150 גר' חמאה

130 גר' סוכר (קצת פחות מחצי כוס)

קורט מלח

2 חלמונים

גרידה מלימון טרי

מעט וניל איכותי

כף חלב

מלית הריקוטה –

600 גר' ריקוטה טרייה

1/3-1/2 כוס סוכר (אני שמתי 1/3)

ביצה

חלמון

כף רום איכותי או ליקר

אפשר להחליף בכפית מחית וניל או תמצית טובה

 

מרמלדת דובדבנים –

250 גר' דובדבנים טריים מגולענים (כשנגמרת העונה אפשר להכין מדובדבנים קפואים או בסירופ)

הוספתי גם שזיף אדום אחד לקבלת חמיצות טובה וגם טעם

3 כפות סוכר

כף מיץ לימון

כפית קורנפלור עם 1/4 כוס מים

אופן ההכנה-

מכינים את הבצק-

במעבד מזון מניחים חמאה סוכר וקמח ומעבדים מעט.

מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.

מעבירים למקרר לקירור של כשעה לפחות.

מרדדים את הבצק ומעבירים לתבנית הפאי כולל צדדים בגובה של 4 -5 ס"מ.

אוספים את שאריות הבצק ומרדדים אותם על נייר אפייה לעיגול בגודל התבנית.

מכניסים לקירור.

אופים את התחתית כ- 15 דקות עד להזהבה קלה.

מוציאים ומקררים.

מכינים את מלית הדובדבנים-

מניחים דובדבנים והשזיף עם סוכר והלימון בסיר ומחממים. בוחשים היטב כמו בהכנת ריבה.

לאחר כ 5-7 דקות מוסיפים את המים והקורנפלור ומערבבים עוד כ- 2 דקות עד לקבלת תערובת מעט סמיכה. מקררים היטב.

מערבבים היטב את מרכיבי מלית הריקוטה .

מעבירים את מרמלדת הדובדבנים מעל הבצק האפוי .מעליו מניחים בזהירות בעזרת כף את מלית הריקוטה.בשכבה אחידה.

מעל הריקוטה מניחים את עיגול הבצק הנותר.

מכניסים לאפייה של 40-50 דקות 175 מעלות.

טארט ריקוטה ודובדבנים טריים – תכינו זה מופלא !

אין כזה בשום קונדיטוריה  (אולי רק ברומא… )

 

רוצים מתכון למהממת הזו ? – טורטה די ריקוטה עם דובדבנים טריים זה פשוט מופלא 🙂

פורסם על ידי ‏דפנה אוסטר מיכאל‏ ב- יום חמישי, 20 ביוני 2019

 

 

כאן מתכון מופלא לפאי דובדבנים 

עוגות עם פרי – מבחר מתכונים 

 

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם  bake_cook_food

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

כאן מאגר המתכונים לשבועות 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

 

תגובות

תגובות