חריף וטעים זה כאן ! מתכון למרדומה של סבתא

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מתכון למרדומה של סבתא שלי. מרדומה טריפוליטאית אסלית

מרדומה היא המקבילה הטריפוליטאית של המטבוחה המרוקאית – דומה אך שונה !

מתכון למטבוחה שלי כאן 

מרדומה אני מכינה כמעט כל שבוע.

וממש שמתי לב שעדיין המתכון הפשוט והנפלא הזה, לא נמצא אצלי בבלוג!

אז הכנתי השבוע והספקתי לצלם, ממש לפני נגמר.

סלט נפלא שחייב להיות אצלנו במקרר.

למעשה המרדומה היא הבסיס לרוטב של השקשוקה.

אצל סבתא תמיד הייתה צנצנת מלאה במרדומה במקרר.

כשמישהוא היה מגיע לאכול בהפתעה,

הייתה מוציאה את הרוטב של המרדומה, מחממת במחבת , שוברת לתוך הרוטב ביצים והשקשוקה מוכנה ממש בין רגע !

איך מכינים מרדומה טריפוליטאית אסלית ?

המצרכים –

10 עגבניות גדולות בשלות

4-5 כפות שמן (אפשר שמן זית )

2 פלפלים ירוקים בהירים פרוסים

5-6 שיני שום כתושות (אפשר יותר לפי טעם )

פלפל ירוק חריף פרוס

כף רסק עגבניות

כפית פפריקה מתוקה

מעט קימל טחון

מלח, פלפל שחור לפי טעם

קורט של סוכר לאיזון חמיצות.

אופן ההכנה –

  • חותכים את העגבניות לפרוסות דקות (אם אתם משקיענים – אפשר גם לחלוט ולהסיר את הקליפה)
  • מחממים במחבת את העגבניות הפרוסות עד שהן הופכות למחית בערך רבע שעה (כשמערבבים מידי פעם ומועכים)
  • מוסיפים שמן, פלפלים ירוקים וחריף מבשלים כ- 10 דקות ומשלבים גם את השום, התבלינים הרסק ומעט מים.
  • מבשלים על אש נמוכה כ – 40-50 דקות
  • לאחר הקירור מאחסנים בכלי אטום במקרר

תכינו סלט קל ונפלא


בואו כנסו כאן למתכונים שלי מהמטבח הטריפוליטאי של סבתא 

מאגר ענק של כל מתכוני הסלטים שלי 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

תגובות

תגובות