חריימה כרובית בגרסה צמחונית.
את הדג מחליפה הכרובית החביבה עלי במיוחד.
היא בשרנית ונעימה ולכן התאימה לי לתוך הרוטב העשיר של החריימה.
מנה מצוינת לצמחונים וגם אפשר להפוך אותה בקלות למנה טבעונית.
לאחרונה, הוזמנתי לסדנא עם חברותי הבלוגריות להכרת רטבים חדשים של קנור .
בסדנא הוכנו בין שאר המאכלים, חריימה מעולה של דג מוסר ברוטב חריף
שהוכן ממש בכמה דקות .
חריימה זריז…
מחממים שמן זית בנדיבות
מוסיפים 2-3 כפות פלפל צ’ומה
משלבים צנצנת אחת רוטב ארביאטה ואחת של רוטב נפוליטנה.
מערבבים היטב ,מתבלים במלח, ולימון כבוש.
מוסיפים פילה טרי של דג מוסר
מבשלים כ- 20 דקות
תראו כמה מושלם יצא 🙂
בהשראת המנה שהוכנה בסדנה הכנתי את החריימה כרובית
המצרכים –
כרובית בינונית חתוכה לפרחים
ביצה / טבעוניים מחליפים בחצי כוס קמח תופח מעורבב במים לדרגה של טחינה סמיכה
1/3 כוס קמח
4 כפות מים
מלח, פלפל
צנצנת רוטב ארביאטה קנור
אם אין לכם – כאן תוכלו למצוא מתכון לרוטב עגבניות לחריימה
3-4 כפות שמן זית (או יותר לפי טעם)
כף גדושה פלפל צ’ומה ( מתכון לפלפל צ’ומה בייתי תוכלו למצוא – כאן )
לימון כבוש או מיץ לימון סחוט
מתחילים בהכנת הכרוביות-
בקערה טורפים את הביצה, המים, הקמח ומלח ופלפל.
טובלים את פרחי הכרובית בתערובת הביצה.
מחממים במחבת שמן זית ומטגנים את הכרוביות מכל הצדדים.
מוציאים לנייר סופג.
במחבת שטוחה מחממים שמן זית ומשלבים את הפלפל צ’ומה.
מוסיפים את הרוטב .
אם יש צורך מוסיפים ממש מעט מים.
מכניסים את הכרוביות לתוך הרוטב.
מבשלים כ- 20 דקות .
בסיום הבישול מניחים מעט לימון כבוש או מטפטפים מיץ לימון טרי.
מקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
מגישים לשולחן עם לחם טרי או אורז לבן זה מופלא 🙂
-המתכון הוכן במסגרת שיתוף פעולה עם קנור
להפיכת המתכון לטבעוני – במקום הביצה ניתן להחליף 1/2 כוס קמח תופח או קמ חומוס ומעט מים
מצרפת לכם מתכון מצוין
שהכינה חברתי המוכשרת דורית מנו טל אור מהבלוג סוויט דולי
אוהבים כרובית – בטוח אם נכנסתם למתכון הזה …. אז כאן כל מתכוני הכרובית שלי !