חלת לחמניות פסטו חגיגית

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

חלת לחמניות חגיגית המורכבת מלחמניות מתובלות מחוברות אחת לשניה .

לאחר האפייה נוצר מאפה בצורת חלה משגע וחגיגי !

הבצק – בצק מאוד דומה לחלה והשילוב הוא עם פסטו ושמן זית.

 

– רוצים מאפה טבעוני ? מורידים את הביצה 

 

 

המצרכים לבצק –

חצי קילו קמח (אפשר לשלב חצי כוסמין 70%)

3 כפות סוכר

3/4 כף שמרים יבשים

3 כפות שמן זית

ביצה

כ- כוס מים או יותר 

כף מלח

 

לציפוי –

3 כפות פסטו +3 כפות שמן זית

הכנת הבצק –

מניחים קמח מנופה,סוכר,שמרים בקערת המיקסר. משלבים את הביצה וחלק מהמים.

מתחילים לערבל ומוסיפים בהדרגה מים ושמן.

ממשיכים בלישה כ- 5-7 דקות .

עד לקבלת בצק רך וגמיש.

מוסיפים גם את המלח.

מעבירים לקערה ומכסים.

מתפיחים כחצי שעה.

מורידים את הנפח . מכסים שוב ומעבירים למקרר.

4 שעות או לילה.

מכינים צלחת עם 2-3 כפות פסטו מעורב במעט שמן זית – אפשר להכין פסטו מכל ירק שאוהבים- בזיליקום,פטרוזילה,

זעתר טרי וכו’ – טוחנים את הירק עם שום ושמן זית ומעט צנוברים או שקדים מולבנים.

מחלקים את הבצק ל- 12 כדורים שווים בגודלם.

מרדדים כל עיגול למלבן ומגלגלים לגליל ארוך.

ממנו ניצור לחמניה בצורה הבאה.

      

 

כאן סרטון הדרכה –

 

 

מעבירים לתבנית ומניחים את הלחמניות צמודות זו לזו.

מניחים להתפחה של כשעה.

מכניסים לתנור מחומם מראש על 190 מעלות כחצי שעה עד 40 דקות אפייה 

מגישים למרכז השולחן ונהנים !

חג שמח !

 

 

מתכונים נוספים לראש השנה 

 

חזרה לדף הראשי !

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments