חלת לחמניות חגיגית המורכבת מלחמניות מתובלות מחוברות אחת לשניה .
לאחר האפייה נוצר מאפה בצורת חלה משגע וחגיגי !
הבצק – בצק מאוד דומה לחלה והשילוב הוא עם פסטו ושמן זית.
– רוצים מאפה טבעוני ? מורידים את הביצה
המצרכים לבצק –
חצי קילו קמח (אפשר לשלב חצי כוסמין 70%)
3 כפות סוכר
3/4 כף שמרים יבשים
3 כפות שמן זית
ביצה
כ- כוס מים או יותר
כף מלח
לציפוי –
3 כפות פסטו +3 כפות שמן זית
הכנת הבצק –
מניחים קמח מנופה,סוכר,שמרים בקערת המיקסר. משלבים את הביצה וחלק מהמים.
מתחילים לערבל ומוסיפים בהדרגה מים ושמן.
ממשיכים בלישה כ- 5-7 דקות .
עד לקבלת בצק רך וגמיש.
מוסיפים גם את המלח.
מעבירים לקערה ומכסים.
מתפיחים כחצי שעה.
מורידים את הנפח . מכסים שוב ומעבירים למקרר.
4 שעות או לילה.
מכינים צלחת עם 2-3 כפות פסטו מעורב במעט שמן זית – אפשר להכין פסטו מכל ירק שאוהבים- בזיליקום,פטרוזילה,
זעתר טרי וכו’ – טוחנים את הירק עם שום ושמן זית ומעט צנוברים או שקדים מולבנים.
מחלקים את הבצק ל- 12 כדורים שווים בגודלם.
מרדדים כל עיגול למלבן ומגלגלים לגליל ארוך.
ממנו ניצור לחמניה בצורה הבאה.
כאן סרטון הדרכה –
מעבירים לתבנית ומניחים את הלחמניות צמודות זו לזו.
מניחים להתפחה של כשעה.
מכניסים לתנור מחומם מראש על 190 מעלות כחצי שעה עד 40 דקות אפייה
מגישים למרכז השולחן ונהנים !
חג שמח !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !