חלה טבעונית / חלת שוקולד

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלי 

מתכון לחלה טבעונית ללא ביצים  ובונוס גם חלת שוקולד 🙂

חלה מתוקה וטעימה לשבת והיא ללא ביצים – יוצאת מעולה .

אוורירית נהדרת ואפילו יותר רכה מהחלה הקלאסית עם הביצים.

שליש מהבצק הפך בקלי קלות לחלת שוקולד מתוקה וטעימה – פרווה /טבעוני

איך מכינים חלה טבעונית ללא ביצים – 

 

קילו קמח (אפשר לחם)

2 כפות שמרים יבשים 

1/2 כוס סוכר

כף מלח

כ- 2 ורבע או יותר כוסות מים

2/3 כוס שמן

 

למילוי השוקולד-

1/2 כוס סוכר

שקית וניל

2 כפות אבקת קקאו 

4 כפות מים

50 גר’ שוקולד מריר

2 כפות שמן/שמן קוקוס/טחינה גולמית

כפית קינמון 

 

מכינים את הבצק – אפשר ורצוי יום לפני 

מניחים בקערת המיקסר את המצרכים היבשים.

מתחילים בלישה איטית ומשלבים את המים והשמן.

לשים היטב כ- 10 דקות.

הבצק צריך לצאת רך וגמיש.

מניחים בקערה משומנת ומכסים, להתפחה בחוץ כשעה וחצי . 

אפשר  להכניס למקרר.

 

מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים  להכנת 3 חלות בינוניות.

קולעים את החלה לצורה הרצויה.

מניחים להתפחה – אפשר בתבנית התנור על נייר אפייה או בתבנית לחם.

מתפיחים עוד כשעה.

מורחים בעדינות את החלה בשמן (או זית),

מקשטים בשומשום, פרג או מה שאוהבים.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 180.

אפייה של כ30-40 דקות עד הזהבה יפה של המאפה.

 

הכנת חלת השוקולד מ- 1/3 מכמות הבצק-

מבשלים את הקקאו הסוכר,וניל והמים בסיר עד לקבלת קרם סמיך. משלבים שוקולד.

מקררים ומשלבים את השמן והקינמון. מקררים היטב.

מרדדים את הבצק למלבן רחב וגדול.

מורחים את קרם השוקולד על מחצית הבצק.

סוגרים את החצי השני על הקרם.

מרדדים מעט את הבצק .

חותכים ל- 3 רצועות ויוצרים חלה מ- 3 רצועות – הקליעה הכי פשוטה.

מעבירים לתבנית לחם מרופדת בנייר אפייה משומן.

לאחר התפחה של כשעה מורחים במעט שמן ומכניסים לאפייה.

כ- 30-40 דקות.

כשהמאפה יוצא מהתנור אפשר להרטיב במי סוכר.

 

 חלה טבעונית רכה וטעימה 

שבת שלום 🙂

כל מתכוני הפרווה שלי 

מבחר מתכונים טבעונים 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments