חיתוכיות פריכות עם שוקולד -עוגיית פינוק לכל אוהבי השוקולד.
הכנתי השבוע את העוגיות האלה והן פשוט מעולות.
הכנה קלה ולא מסובכת .
מכינים בצק פריך מעליו בוחשים בקערה מלית שוקולדית עם קצת אגוזים בפנים
וזה כל העבודה.
אז קדימה ,בואו להכין
חיתוכיות שוקולד ופירורים , ריבועי שוקולד בשכבות -עוגייה מושלמת
המצרכים-
לבצק –
150 גר’ חמאה
2 כוסות קמח (280 גר’)
כפית אבקת אפייה
קורט מלח
3 כפות מלאות סוכר
כרבע כוס מים קרים
מילוי שוקולד-
75 גר’ שוקולד מריר
4 כפות סוכר
50 גר’ חמאה
כף ממרח שוקולד (לא משנה איזה) או כף טחינה /חמאת בוטנים
כף גדושה קקאו
2 ביצים
רבע כוס אגוזי לוז טחונים גס (25 גר’)
קורט מלח
שקית סוכר וניל
אופן ההכנה –
בקערת המיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון מכינים את הבצק לשים את כל המצרכים יחד רק עד לקבלת בצק חלק.
עוטפים את הבצק ומכניסים לקירור לחצי שעה לפחות אפשר גם יותר .
מחלקים בצק ל- 3/4 ורבע .
את הרבע של הבצק שמים בפריזר.
מרדדים את הבצק שנותר לעובי דק.
מניחים בתבנית ריבועית (25/25) על גבי נייר אפייה
מכינים את מלית השוקולד בקלות-
מכניסים למיקרו בפולסים שוקולד וחמאה
לאחר שהתערובת חלקה ונמסה, מוסיפים סוכר ,מלח, קקאו וניל מערבבים טוב טוב לתערובת חלקה.
מוסיפים את הביצים ולבסוף את האגוזים.
מעבירים את קרם השוקולד מעל הבצק שבתבנית.
מגרדים בפומפייה את הבצק שהשארנו בפריזר מעל השוקולד.
מכניסים לתנור 170 מעלות אפייה של 30-40 דקות.
חותכים לקוביות ואם רוצים עוגיות פריכות יותר, מכניסים לאפייה של עוד 5 דקות על 160
בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
ואם נשאר…
מאחסנים בקופסה כמו כל עוגייה אחרת.
כל העוגיות שלי – מאגר ענק של מתכונים
הצטרפו לדף הפיסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף –
“מתנות קטנות התפריט היומי ”
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן-
מתנות קטנות האינסטגרם
ב