משולשי בצק עלים עדין, מלאים בגבינה .
זה קריספי טעים ומתפצפץ בפה.
כאלה בטוח צריכים להיות במנות הפתיחה של החג.
קלי קלות להכנה וכולם אוהבים
מה צריך ?
בצק עלים
תערובת גבינה טובה
ובתוך חצי שעה יש לכם מאפים טעימים כמו חטיפי גבינה
המצרכים –
חבילה בצק עלים שמרית
לתערובת גבינה –
150 גרם גבינה לבנה יבשה למאפים
(אני שמתי גבינה לבנה ללא נוזלים שאני מכינה מראש לשבועות- כאן תוכלו לראות איך מכינים )
100 גרם גבינה צפתית מפוררת
50 גרם גבינת עיזים קשה מגורדת או גבינת קצ’קבל (אם אין אז צהובה רגילה)
כף קמח
חצי כפית מלח
ביצה
אופן ההכנה –
מערבבים את תערובת הגבינות ומוסיפים ביצה
(משאירים כף מהביצה למרוח על המאפה למעלה )
פותחים את הבצק ומעבירים לנייר אפיה על גבי התבנית של התנור מישרים אותו מעט עם המערוך.
מחלקים את הגבינה לחצי
בכל צד של הבצק מניחים גבינה לכל האורך.
חותכים במרכז לחצי ומקפלי כל חלק מעל הגבינה.
מהדקים היטב והופכים.
מורחים בביצה וחותכים למשולשים קטנים
אופים על 180 מעלות כחצי שעה.
נחטפים מהשולחן עוד לפני שהארוחה מתחילה .
כאן תוכלו לגלוש לכל מתכוני שבועות אצלי באתר
תודה רבה על המתכון הברור והמפורט.יש לי שאלה,אם אני מארחת בעוד יומיים,להכין את הבורקסים ולשמור במקרר או להקפיא ולאפות ביום של האירוח או לאפות ולשמור במקרר
מה את ממליצה
לאפות ואז להקפיא