זו מנת אירוח שכולם משתגעים ממנה – קרפצ’יו סלק

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

זו מנת אירוח שכולם משתגעים ממנה – קרפצ’יו סלק

הכנתי השבוע לאורחים שלי בשבת , סלט סלק כמנת פתיחה נהדרת, במסעדות קוראים לזה קרפצ’יו סלק .

הסלק חתוך דק דק ומונח בתחתית הצלחת בדיוק כמו קרפצ’יו.

מעליו עוד כמה פרודוקטים שמשתלבים יחד לביס ענק … טעים בטירוף.

לכל אוהבי הסלק – כמוני זה סלט מושלם .

שילוב של הגבינה הכחולה מוסיף טעם וארומה נפלאה.

כפי שאתם יודעים לאלה שעוקבים אחרי , אני חובבת סלק.

בשנים האחרונות ממש הכנסתי אותו קבוע לתפריט השבועי שלי.

סלק הוא סופר פוד פשוט כך, אחד מחומרי הגלם הכי בריאים שיש.

תורם לבריאות הגוף וחוץ מזה שלי הוא מאוד טעים.

ממליצה לכם כל שבוע כשאתם מכניסים לתנור – עוגה או עוף או כל אפייה אחרת ,

קחו כמה סלקים – עטפו בנייר אפייה ונייר כסף , הניחו בתבנית קטנה או פשוט על הרשת של התנור, והכניסו יחד עם האפייה שלכם לתנור.

כך מתקבל סלק אפוי מעולה בטעם נפלא , עם כל המרכיבים הבריאים שלו בתוכו.

הרה יותר טוב מבישול סלק במים.

וכך תכינו קרפצ’יו סלק –

המצרכים –

2-3 סלקים בינוניים אפויים וקלופים.

בצל שלוט 1-2 פרוס דק (לא אוהבים בצל ? במקום בצל תוכלו לשים צנונית )

כ- 50 גר גבינה כחולה רוקפור (אפשר כל גבינה אחרת שאתם מתחברים אליה – גבינות עיזים גם הולך מצויין)

חופן אגוזי מלף חתוכים גס

מעט עירית קצוצה

עלי שמיר טרי

גרידה מלימון

מלח גס

מיץ לימון

חומץ בלסמי

שמן זית

אופן ההכנה –

את הסלקים כאמור אני מכניסה לתנור לאפייה של כשעה.

מניחים לקירור ואז קולפים אותם.

פורסים בעזרת מנדולינה לפרוסות – ואם רוצים שהן יהיו שוות בגודל, פשוט נעזרים בחותכן של עוגיות עגול כדי לסדר את הפרוסות באופן שווה.

מטפטפים מעל פרוסות הסלק מעט מיץ לימון טרי.

מכינים צלחת שטוחה יפה להגשה.

מסדרים בתחתית את פרוסות הסלק.

מעליו מניחים פרוסות של בצל שלוט, פירורי גבינה ,אגוזים ,עירית קצוצה ועלי שמיר לקישוט.

מעט מלח גס , גרידה של לימון.

לסיום מזלפים שמן זית וחומץ בלסמי מעל הכל .

מגישים ומקבלים המון מחמאות

מנה של מסעדת שף

תהנו

רוצים להכין את המנה לארוחה בשרית?  פשוט תורידו את הגבינה

סרטון לסלט תוכלו לגלוש באינסטגרם שלי כאן 

מתכונים לכל הסלטים שלי כאן 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments