הכנתי עוגה גאונית – אתם חייבים להכין אותה לשבת !!!

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

הפעם הזו אני ממש ממליצה,

רגע לפני שהדובדבנים הטריים נעלמים מהשוק … הכנתי עוגת שווה במיוחד !

העוגה הזו גאונית – היא כל כך טעימה שאתם תשתגעו.

זו עוגה לכל אוהבי השקדים כמוני…

תערובת עוגת וניל עם חמאה וקמח שקדים ובתוכה השילוב של הדובדבנים הטריים ,

לסיום , ציפוי של קרם חלב אלוהי עם שוקולד לבן

שילוב שביחד יוצר ביס מטריףףף.

 

אז קדימה תוציאו כמה פרודוקטים שיש במקרר.

לכו לקנות קצת דובדבנים מספיק ממש כמות קטנה והנה יש לכם עוגה

מצוינת וטעימה לשבת

היא טעימה רק בגרסה הזו החלבית שלה …

רוצים עוגה פרווה ?

תעברו למתכונים אחרים כאן – מתכונים פרווה 

עוגה אחת בתבנית אינגליש קייק

רפדו את התבנית עם ניר אפיה – יש לקנות נייר אפייה בגודל אינגליש סטנדרטית – זה מעולה ומומלץ !

המלצה שלי – לא לפספס אף מרכיב בעוגה !

 

מצרכים – 

2 ביצים

100 גר’ חמאה רכה

1/2 גביע שמנת חמוצה

חצי כוס סוכר

שקית סוכר וניל

גרידה מחצי לימון

קורט מלח

3/4 כוס קמח תופח (120 גר’)

1/2 כוס שקדים טחונים – קמח שקדים

כפית תמצית שקדים (ממליצה לא לוותר – תקנו בחנות תבלינים  או בסופר)

כ- 12 דובדבנים מגולענים- שנגמרת העונה , אפשר להחליף באוכמניות או פירות יער

לציפוי-

1/2  כוס חלב

2 כפות חלב + כפית גדושה קורנפלור

כף סוכר

חצי כפית מחית וניל או שקית סוכר וניל

גרידה מלימון  מעט

כף חמאה

50 גר’ שוקולד לבן

רבע כפית ת. שקדים

חופן שקדים שלמים -לשבור עם מערוך

אופן ההכנה –

מכינים את הדובדבנים הטריים -מגלענים מהחרצנים בעזרת כותש שום הישן והפשוט, יש

לו וו מיוחד להוצאת גלעינים של דובדבנים / זיתים.

את תערובת העוגה מכינים ממש ב- 5 דקות .

בקערה בוחשים עם מטרפה – חמאה רכה עם סוכר.

מוסיפים ביצים שמנת, מלח ושאר המרכיבים.

לאחר שהתערובת חלקה מעבירים לתבנית.

מסדרים מעל העוגה את הדובדבנים וקצת מכניסים אותם פנימה.

מכניסים את העוגה לאפייה 175 מעלות טורבו, כ- 40 דקות  או יותר ,

לבדוק שהעוגה אפויה במרכז .

לאחר שהעוגה מתקרת , מעבירים לכלי הגשה ומכינים את הקרם המיוחד שנותן טעם

ומירקם מושלם לעוגה הנפלאה הזו.

מערבבים בקלחת את חצי כוס החלב עם הקורנפלור המדולל ב 2 כפות חלב., הסוכר והוניל.

מבשלים על אש בינונית עד שמסמיך כמו מלבי או פנקוטה – תערובת דייסתית.

לאחר שמסמיך מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד הלבן והחמאה ואחר כך גרידה של לימון ותמצית שקדים.

בוחשים עד שהקרם חלק.

מצפים את העוגה בעזרת כף מזלפים בעדינות מעל העוגה.

מפזרים את השקדים הקצוצים.

מקשטים בדובדבנים ומגישים.

שומרים כמובן בקירור.

תהנו חברים

 

לעוגות הפרי שלי תגלשו כאן 

מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments