הכנתי בקלאווה שזה מסורת כל שנה בפורים וגם בחגים.
בקלאווה מבצק פילו מגולגל באגוזים ומתובל בסירופ נהדר וטעים.
הפעם הכנתי בקלאווה הקלאסית , כרוכית מגולגלת , זה הכי פשוט וקל .
כאן תוכלו לגלוש למתכוני הבקלאוות שלי בצורות שונות
אבין שכבות הבצק והאגוזים שלבתי גם טחינה ושומשום.
יצאה בקלאווה מהסרטים.
כשנותנים ביס מרגישים משהו שונה , אניני הטעם מיד מזהים שיש בפנים טחינה.
זה נפלא וטעים וממש ממליצה לכם לנסות
קינוח שבקלות יכול לשמש קינוח פרווה -טבעוני מצויין והכי טעים !
המצרכים- 2 כרוכיות גדולות
18 עלי בצק פילו
חמאה מומסת או שמן כרבע כוס
200 גר’ אגוזים טחונים גס – אני מערבבת אגוזי מלך, שקדים, אגוזי לוז ופקאן
2 כפות סוכר
כף גרידה מתפוז טרי
כפית קינמון
רבע כפית ציפורן
קורט הל טחון
3-4 כפות טחינה
2 כפות אבקת סוכר
חופן שומשום
לסירופ-
כוס סוכר
3/4 כוס מים
מעט מיץ לימון
מקל קינמון
3-4 מסמרי ציפורן
גרעין הל
קליפות תפוז
ואם יש פרחי הדרים מהגינה – תוסיפו 2-3
אופן הכנה –
מערבבים בקערה את האגוזים עם התבלינים וקליפת התפוז.
פותחים את בצק הפילו ומברישים עלה .
מניחים עוד עלה ומבישים אותו גם כן וכך עוד עלה.
3 עלים סה”כ.
מפזרים שכבת אגוזים 3-4 כפות מלאות .
ממשיכים עם עוד 3 עלים מעל כשכל עלה מברישים בשמן /חמאה
מזלפים בטחינה וקצת מורחים על כל שטח הבצק. מעל בוזקים אבקת סוכר
ומפזרים חופן שומשום.
ושוב שכבת עלים 3 עלים ומעליהם לפזר אגוזים.
עכשיו שלב הגלגול.
מגלגלים לכרוכית .
מניחים על נייר אפייה בתבנית .
כך עושים שוב עם העלים הנוספים לעוד כרוכית .
כל כרוכית מורכבת מ- 9 עלים סה”כ.
את הכרוכיות חותכים מעט למעלה לפרוסות – לא עד הסוף.
מכניסים לתנור 170 מעלות אפייה של בערך חצי שעה עד ששחום ויפה.
בזמן שהמאפים בתנור מבשלים את הסירופ עד האש עם כל המרכיבים בתוכו עד שהוא מסמיך מעט 15-20 דקות.
כשהמאפים מוכנים מוציאים .
חותכים עד הסוף ומשקים את בקלאווה בסירופ. אפשר להפוך על הצד כדי שהסירופ יכנס לכל שטח העוגייה.
העוגיות מעולות אחרי יום כשכל הטעמים נספגים.
ואפילו אחרי כמה ימים עוד יותר טעים.
View this post on Instagram