לפני כמה שנים טעמתי בארה”ב דונאטס עם אייסינג של קינמון שהיה פשוט וואו.
רך ועמוס בקינמון פשוט תענוג.
אני מאוד אוהבת קינמון והשילוב שלו בדונאטס מאוד טעים,
כדי שיהיה קצת מעניין, הכנתי דונאטס משילוב של שני בצקים בשני צבעים.
הכנתי בצק של סופגניות קלאסיות.
חלק מהבצק “צבעתי” בקקאו . ויצרתי דונאטס משני רצועות בצק בשני צבעים.
יצאו דונאטס יפים במראה והכי חשוב בטעם נפלא !
אז בואו לשחק קצת בבצק ולהכין דונאטס שונים במראה .
שילבתי גם קינמון בבצק ובציפוי אייסינג של אבקת סוכר וקינמוןן.
המתכון לבצק הוא בצק סופגניות קלאסי –
קילו קמח
1/2 כוס סוכר
3 ביצים
2 כפות ברנדי
50 ג”ר שמרים טריים
סוכר וניל
150 ג”ר חמאה
כפית מלח
ככוס וחצי חלב פושר
גרד לימון
אופן ההכנה-
ברבע כוס חלב לערבב את השמרים וכפית סוכר. להניח להתפחה כ-5 דקות.
בקערת המערבל לשים קמח מנופה, תערובת שמרים,סוכר,ביצים, ברנדי, והחלב.
ללוש כ-5 דקות ולשלב את החמאה.
להמשיך בלישה עוד כ-7 דקות ובסוף לשלב את המלח וגרד הלימון. אם צריך- להוסיף מעט חלב.
הבצק צריך לצאת רך וגמיש , נפרד מדפנות המיקסר.
שליש מהבצק להחזיר למיקסר ולהוסיף כף קקאו וכפית קינמון.
ללוש רק עד לקבלת בצק אחיד צבוע לחום שוקולד.
לכסות את הבצקים בניילון לא הדוק ולהניח להתפחה של כשעה וחצי.
לאחר התפיחה להוריד למשטח עבודה.
אני מציעה לעבוד עם משקל, לחלק מכל בצק חלקים במשקל שווה.
אני שקלתי לכל דונאטס 30 ג”ר בצק חום ו30 ג”ר בצק לבן.
ליצור רצועות דקות מכל חלק. לסובב את שני הרצועות אחד מסיביב לשני ,
ולסגור לצורת בייגלה עגול.
להניח להתפחה על ריבועי נייר אפייה .לכסות במגבת דקה ולהתפיח כשעה.
לחמם את שמן
להכניס את הסופגניה לשמן עם נייר האפיה ולשלוף את הנייר ברגע שהסופגניה בשמן.
לכסות את הסיר עם מכסה ל-5 שניות,
להפוך לצד השני. הטיגון מכל צד הוא פחות מדקה.
להעביר את הדונאטס לנייר סופג.
לאחר הקירור להכין ציפוי
מאבקת סוכר עם קינמון ומעט חלב.
1/2 כוס אבקת סוכר, כפית קינמון וכ- 2 -3 כפות חלב
לצפות את הדונאטס באייסינג ולהגיש!