עוגת הדובוש המפורסמת של המטבח ההונגרי המסורתי.
Dobos Torta
עוגה בהחלט מאתגרת להכנה .
דובוש – עוגת שכבות הטורט ההונגרית הקלאסית .
קצת היסטוריה של העוגה –
הממציא שלה הוא שף ג’וזף ס.דובוס .
ב- 1906 כשפרש לגמלאות, העביר את סוד המתכון לארגון האופים הרשמי של בודפשט ואישר לכולם להשתמש במתכון. כך הפכה עוגת הדובוש לעוגה המסורתית של הונגריה.
זו עוגה שאני מתכננת להכין המון זמן ,
יום הולדת במשפחה זה תמיד זמן לעוגה חדשה ושווה.
העוגה מורכבת משכבות של עוגת טורט וביניהם קרם שוקולד עשיר שעשוי משוקולד ,חמאה וביצים.
יש המון גרסאות לקרם – אני הכנתי את הגרסה המסורתית- קרם חמאה מוקצף – שהוא קרם כמו של פעם – רק שאז, היו מכינים אותו עם מרגרינה.
השכבה המסורתית למעלה היא שכבה של קרמל שיותר מקשטת את העוגה – הכנתי אותה למרות שלדעתי היא ממש מיותרת ואפשר להכין את העוגה ללא השכבה.
מה גם שההכנה של השכבה קצת מסובכת. אז אתן במתכון גם את ההכנה של שכבת הקרמל למרות שהעוגה מושלמת גם ללא.
כדי להכין את העוגה באופן המסורתי גלשתי קצת באתרים וביוטיוב ונצמדתי לגרסה שנמצאת כאן – למרות ששיניתי מעט את המתכון וכן המלצות שלי לאופן הכנה .
הכנת העוגה כוללת הכנה של בסיסי טורט כאשר על כל נייר אפייה מסמנים עיגול ואז מורחים בשכבה של בצק טורט.
אופים כל שכבה כ- 10 דקות אפייה.
לאחר שהשכבות מוכנות מכינים את קרם השוקולד ומורחים אותו בין השכבות.
על השכבה האחרונה מורחים קרמל והיא בעיקר לקישוט
איך מכינים עוגת דובוש הונגרית ?
ההמלצה שלי להכין את תערובת העוגה של הטורט בפעמיים כל פעם 4 ביצים
כדי שהתערובת לא תשבר ואז יצאו לנו פיתות ולא שכבות של טורט.
בגלל שאנחנו מכינים בתנור בייתי ובכל פעם אפשר לאפות רק 2 שכבות.
המצרכים – להכנת הטורט
8 ביצים
120 גר’ סוכר (ככוס)
כוס +2 כפות קמח
3 כפות חמאה מומסת/שמן
קורט מלח
שקית וניל
כף מיץ לימון / מים
גרידה של תפוז או לימון (לא חובה )
המצרכים לקרם –
300 גר’ שוקולד מריר
1/2 כוס שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר
250 גר’ חמאה
2 ביצים
כפית וניל – תמצית איכותית
לקרמל-
100 גר’ סוכר
כפית חמאה
כפית מיץ לימון
אופן ההכנה –
מפרידים ביצים ומקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב .
טורפים את החלמונים,חמאה, ,לימון,מלח, גרידת לימון ווניל בקערה, משלבים מעט מהחלבונים ומערבבים בעדינות ומשלבים את שאר הקצף מנפים קמח ומשלבים בעדינות מקפלים את התערובת עד לקבלת תערובת אחידה.
מסמנים על ניירות אפייה 8 עיגולים בקוטר 22
מורחים את תערובת הטורט על נייר האפיה לפי הסימון.
מכניסים לאפייה של כ- 10 דקות לנור מחומם על 175 מעלות – אפשר בטורבו כל פעם 2 תבניות.
לאחר שכל השכבות אפויות.
מכינים את הקרם.
בקלחת מניחים שוקולד, שמנת מתוקה, אבקת סוכר ו – 50 גר’ מהחמאה.
מחממים על אש נמוכה עד לקבלת קרם אחיד וחלק.
מורידים מהאש ומקררים מעט.
טורפים את 2 הביצים היטב ומעבירים אותם לתוך קרם השוקולד.
מערבבים היטב ומחזירים לבישול על אש נמוכה. מבשלים את הקרם תוך כדי בחישה מתמדת
עד שהוא מסמיך מעט (10-15 דקות). הבישול גם כדי לפסטר את הביצים.
לאחר הבישול מקררים את הקרם ומעבירים ומקרר.
אם רוצים לזרז תהליכים ניתן לקרר את הסיר במי קרח.
את החמאה מניחים בקערת המיקסר עם וו הקצפה.
מקציפים את החמאה היטב עם 2 כפות אבקת סוכר ווניל .
החמאה צריכה להיות רכה ואחידה.
משלבים לתוך החמאה את קרם השוקולד תוך כדי הקצפה.
עד שנוצר קרם אחיד וחלק.
מורחים את הקרם בין השכבות.
מומלץ להרטיב מעט את השכבות במי סוכר מתובלים בוניל או רום.
להכנת שכבת הקרמל-
מניחים את הסוכר ומיץ לימון בקלחת ומחממים עד שהסוכר הופך לקרמל.
משלבים את החמאה. ומעבירים מיד את הקרמל מעל שכבה אחת של הטורט.
מעבירים סכין משומן בחמאה ומחלקים למנות.
לי זה קצת נשבר כי אני ממש לא מומחית. אבל זה מקשט יפה את העוגה ומשלים את העבודה.
דובוש – מתכון לדובוש הונגרי קלאסי Dobos Torta
בהחלט עוגה מאתגרת להכנה !
* ניתן להכין את העוגה גם בצורה מלבנית , מכינים 2 עוגות טורט בגודל תבנית התנור , ואז חותכים למלבנים שווים ומכינים את העוגה בשכבות מלבניות כמו רולדה
עוגה לשבת
מתכוני מטבח הונגרי כאן
מתנות קטנות באינסטגרם
וגם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי
כאן מאגר המתכונים לשבועות
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !
ווטסאפ גם כאן
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
חזרה לדף הראשי !
אפשר להחליף את השוקולד המריר בבלגי?