גביניות שמרים משודרגות בטעמים מפתיעים במיוחד

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

אני מאוד אוהבת להכין מבצק השמרים שלי גביניות .

שמרים עם גבינה זה ממש הפייבוריט שלי.

הפעם בשדרוג של קרם וניל לימוני עם גבינת שמנת שהכנתי לבד ובקלות.

עוד הוספתי רפרפת של פירות יער שמכינים בקלות

(כאן גם אפשר להשתמש בכל

קונפיטורה מוכנה טובה ואיכותית)

אז קדימה אם אתם רוצים להשקיע ולאכול מאפה שאין להשיג באף קונדיטוריה ,

רוצו להכין

זה לא מסובך כמו שזה נראה…

הכנתי בצק הוא מקילו קמח – בצק קלאסי לכל מילוי שתרצו.

תחלקו ל- 3 ומשליש של בצק יוצרים את הגביניות האלה .

המצרכים –

לבצק –

קילו קמח (לחם או פיצה מומלץ)

50 גר’ שמרים טריים או 20 גר’ יבשים

חצי כוס סוכר

רבע כוס שמן

250 גר’ חמאה

שקית סוכר וניל

גרידה מלימון

3 ביצים

כפית מלח

כ- 2 כוסות חלב או מים

מילוי –

קרם וניל  

כוס ורבע חלב

ביצה

כפית וניל איכותית – תמצית או מחית/ 3 שקיות סוכר וניל

2 כפות קורנפלור

1/2 כוס סוכר

גרידה מלימון שלם

150 גר’ גבינת שמנת (אני מסננת מנוזלים שמנת חמוצה אחוזי שומן גבוהים)

אפשר כל גבינה – גם ריקוטה או גבינה לבנה – לסנן קצת מהנוזלים.

פירות יער-

150 גרם פירות יער (השתמשתי בקפואים)

1/3 כוס סוכר

כשליש כוס מים + כף קורנפלור לא גדושה.

אופן ההכנה –

הכנת הבצק –

  • בקערת המיקסר מניחים רבע כוס מהנוזלים – כפית סוכר והשמרים. . משאירים 10  דקות עד שהתערובת תופחת
  • מוסיפים את הביצים והנוזלים, סוכר ומערבבים היטב ואז מנפים קמח ומתחילים בלישה. תוך כדי מוסיפים את החמאה ושאר המרכיבים .
  • לשים 10 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק מעט דביק.
  • מעבירים לקערה משומנת מכסים ומתפיחים כשעה וחצי.
  • אני מכניסה לקירור ורק למחרת עובדת עם הבצק – קיץ וחורף אני אוהבת לתת לבצק השמרים שלי מנוחה לפחות של 12 שעות .
  • מכינים את הרפרפת של פירות היער –
  • מבשלים בסיר את פירות היער עם הסוכר 15 דקות.
  • מערבבים את המים עם הקורנפלור ומוסיפים . ממשיכים לבחוש עד שנוצרת רפרפת כמו ריבה סמיכה.
  • מורידים ומקררים היטב.

מכינים קרם פטיסייר וניל

  • מחממים כוס חלב עם הסוכר והווניל עד שהסוכר נמס והתערובת על סף רתיחה – מורידים מהאש ומנחים בצד.
  • מערבבים בקערה ביצה עם קורנפלור ושארית החלב . מוסיפים לחלב החמים ממשיכים לבשל עד להסמכה .מוסיפים גרידה לימון.
  • מקררים ומצננים היטב.
  • מערבבים עם הגבינה.
  • פותחים את הבצק  מחלקים ל-3
  • פותחים את הבצק למלבן גדול
  • מורחים את המלית על כל הבצק
  • מניחים כפיות מרפרפת פירות היער.
  • סוגרים משני הצדדים .
  • נוצר מלבן .
  • חותכים לפרוסות בעובי של 2 ס”מ.
  • כל פרוסה מסובבים סביב עצמה ומניחים בתבנית
  • תפיחה של 45 דקות עד להכפלת הנפח בחורף במקום חמים.
  • אפשר להכניס לתנור כבוי עם קערת מים רותחים בתחתית התנור.
  • מאוד עוזר להתפחה.
  • אפייה 180 מעלות 25 דקות
  • תהנו
  • זה מופלא.
  • מהבצק הנותר
  • תכינו בכל מילוי שתרצו בצק מצויין וקלאסי

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments