בסטיל – קציצת תפוחי אדמה ממולאת בשר

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

IMG_3143

מתכון ל- בסטיל – קציצת תפוחי אדמה ממולאת בשר מהמטבח הטריפוליטאי .

 

קציצת תפוחי אדמה ממולאת בבשר טחון מתובל , מעין קובה .
המתכון מבית סבתא .
כשסבתא רצתה לפנק היא הייתה מכינה מגש של בסטיל.

בסטיל מכינים בדרך כלל בחגים ובשמחות – קציצה שהיא מעדן !

 

מה צריך להכנת בסטיל טריפוליטאי של סבתא ?

המצרכים-
6 תפוחי אדמה בינוניים עדיף דזירה
200 ג"ר בשר בקר טחון עם מעט שומן כבש (לא חובה)
בצל גדול קצוץ
2 ביצים
קמח לקימוח הקציצות – ככוס (בפסח מחליפים בקמח תפוחי אדמה)
חופן פטרוזיליה – לא חובה
1/2 כפית קינמון
קורט אגוז מוסקט מגורר
מלח ופלפל לפי טעם

אופן ההכנה-

מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד לריכוך,
מקררים ומקלפים. (שלב הקירור חשוב – לא לעבוד עם תפוחי אדמה חמים).
מועכים לפירה ומתבלים ב-כ-  1/4 כפית מלח ומעט פלפל שחור.
בכף שמן מטגנים בצל, מוסיפים את הבשר הטחון ומאדים כ 5 דקות.
מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ותבלינים.
לוקחים חופן מהפירה ומשטחים על היד. ממלאים בכף מהבשר, סוגרים מסביב עם הפירה ויוצרים מעין קציצה גדולה.
טובלים את הקציצה בקמח ואחר כך בביצים הטרופות.
מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה יפה, במשך כ- 2-3 דקות מכל צד.

בסטיל – קציצת תפוחי אדמה ממולאת בשר , תכינו זה פשוט מופלא !

 

IMG_3142

להניח על נייר סופג ולחכות שיתקרר מעט

בתאבון!

כל המתכונים מהמטבח הטריפוליטאי 

חזרה לדף הבית !

מתכון לבסטיל 

 

אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

 אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

 

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

תגובות

תגובות