במיוחד לארוחת שישי – קציצות סלמון נימוחות פשוט חלום
הכנתי בסופשבוע האחרון קציצות דגים מסלמון טרי .
יצאו קציצות נימוחות ורכות פשוט חלום – וזאת הודות לציפוי סולת שמעניק מירקם
ומסגרת מהממת לכל קציצה שנכנסת לתוך רוטב.
ציפיתי אותן בסולת וטיגנתי ממש קלות על מחבת
ואז הכנסתי לבישול בתוך הרוטב.
מה אגיד לכם, יצאו קציצות פגז … ממש חלום של קציצה.
את הקציצות תוכלו להכין גם מדג אחר שאתם אוהבים.
המצרכים-
חצי קילו דג סלמון טרי (טרי – בעדיפות תמיד)
פרוסת לחם רטובה סחוטה
4-5 שיני שום כתוש
ביצה
בצל
פטרוזיליה
מלח
פלפל
גרידה מלימון
מעט צ’ילי חריף
לציפוי – להכין מעט סולת בצלחת
לרוטב-
10 שיני שום פרוסות דק
פלפל אדום פרוס
עגבניה בשלה פרוסה
שמן זית בנדיבות
כפית פפריקה מתוקה
וגם פפריקה חריפה
מעט כורייה
כף גדושה רסק עגבניות או קופסה עגבניות מרוסקות דק
פלפל אדום חריף יבש
או פלפל ירוק טרי חריף(לפי טעם)
אפשר להוסיף-
חופן פול ירוק קפוא,או חומוס מבושל
אופן ההכנה –
במעבד מזון טוחנים את הדג בפולסים
לא ממש לעיסה רק לקצוץ
מוציאים לקערה וממשיכים לקצוץ במעבד בצל,פטרוזיליה,לחם ושום.
עד שנטחן לעיסה קצוצה.
מוסיפים לקערה ואז את הביצה והתבלינים ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.
יוצרים קציצות שטוחות ומצפים בסולת
מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים קלות משני הצדדים.
בינתיים במקביל מכינים את הסיר של הרוטב.
מחממים את השמן על אש נמוכה .
שמים את שיני השום ואת התבלינים ומערבבים .
מוסיפים עגבניה ופלפלים מטגנים מעט ואז את הרסק.
מוסיפים פול /חומוס ומים
לאחר רתיחה מכסים ומבשלים 10 דקות.
מוסיפים את הקציצות ומסדרים מסביב.
מבשלים על אש נמוכה 20 דקות.
מגישים עם פטרוזיליה/כוסברה קצוצה ומעט גרידה של לימון או מטבל לימון כבוש
מתכונים לארוחות השבת
רוצים לקבל את המתכונים שלי ישירות לנייד ?
קשר אישי לכל שאלה – מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ
גם כאן קבוצת ווטסאפ שלי
מצטרפים אלי לעמוד שלי כאן – באינסטגרם
וגם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
חזרה לדף הראשי !