בייגלה שומשום – בייגלה רומני או סמיט תורכי
פינוק אמיתי ושווה להכנה-
פרווה וגם טבעוני !
המצרכים לבצק –
חצי קילו קמח
כף שמרים
כוס וחצי מים
2 כפות סוכר
כפית מלח
3 כפות שמן
לציפוי-
חצי כוס מולסה או סילאן
מהולה במים וכפית קמח
ככוס שומשום קלוי
אופן ההכנה-
מכניסים את כל המצרכים למיקסר ולשים כ- 7-8 דקות.
מניחים להתפחה של כשעה עד שעה וחצי להכפלת הנפח.
מחלקים ל- 10 כדורים.
מרדדים לגליל גדול ומלפפים כמו בורג ליצירת בייגל.
טובלים בתערובת המולסה ואחר כך בשומשום.
מניחים עוד כחצי שעה להתפחה.
מכניסים לתנור לאפייה של כחצי שעה 180 מעלות