בורקס ריבועים בשיטה ממש קלה להכנה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

בורקס ריבועים בשיטה ממש קלה להכנה

בלי לעמוד ולהכין אחד אחד.

הכנתי לארוחת שבת בורקס ריבועים בשיטה ממש קלה להכנה

יצא גם טעים וגם יפה.

המילוי יכול להיות צמחוני או בשרי או מה שתרצו.

הכנתי גם במילוי פטריות צמחוני וגם במלית בשר.

למאפה אחד

המצרכים –

חבילה בצק עלים שמרית

מלית פטריות

סלסלת פטריות טריות  קצוצות

בצל סגול או רגיל קצוץ דק

חתיכה של כרישה 20 ס”מ

בזיליקום קצוץ 3-4 עלים או כל ירק אחר (פטרוזיליה )

ביצה טרופה – (תשאירו מעט למריחה ואת השאר לתוך המלית).

מלח

פלפל שחור

(אפשר להוסיף גבינות כמו מוצרלה או גאודה חופן  50 גרם מגורד או ריקוטה 100 גרם)

מלית בשר תוכלו לראות כאן מתכון 

אופן ההכנה –

מטגנים בשמן זית(או חמאה אם רוצים חלבי) את הבצל והכרישה קצוצה גם היא.

לאחר שהבצל מתקרמל מוסיפים את הפטריות וצולים עד שהן מאבדות נפח ומטוגנות יפה.

מוסיפים תבלינים ומערבבים היטב.

מקררים מוסיפים ביצה ואם רוצים גם גבינות.

פותחים את הבצק על נייר אפיה

מקפלים ל- 2 וחותכים באמצע.

מניחים בצד אחד 4 שורות מהמלית – ממש בנדיבות.

סוגרים את חצי הבצק השני מעל הבצק עם המלית.

מהדקים סביב וגם בין השורות.

מורחים ביצה ומסמנים עם סכין חיתוכים

כנסו לסרטון ותראו בדיוק.

מורחים בביצה ומפזרים קצת שומשום

מכניסים לאפיה  180 מעלות כחצי שעה.

לאחר שהמאפה יוצא מהתנור חותכים לריבועים וזוללים

מתכונים לארוחות השבת 

מתכונים צמחוניים ללא בשר

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

 

Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
מיכל
1 year ago

שלום לך.
שאלה:
אפשר לוותר על הכרישה והבזיליקום?
את יכולה להציע משבו אחר במקום?