איך אני אוהבת בורקס .
יש משהו מנחם בביס הזה של בצק עלים פריך עם כל מלית
שיש ,זה פשוט תענוג אחד גדול.
הכנתי בורקס פינוקים למשפחה .
בורקס פינוק עם מלית גבינה מעולה וטעימה עם ערבוב של כמה גבינות טובות יחד .
ליד הבורקס פותחים שולחן של ירקות טריים חתוכים ,זיתים חמוצים, ביצים קשות ומה שעוד משתלב לכם עם בורקס.
איזה ארוחה מפנקת וטעימה .
שבת בבוקר או בערב זה כיף אחד גדול.
במקרר יש לי תמיד בצק עלים מצונן של שמרית. הבצק מעולה ,דקיק ,פריך וטעים על בסיס שמן – ללא מרגרינה ואותו אני מעדיפה על פני כל הבצקים הקפואים וממש ממליצה לכם לנסות.
מהכמות הזו יוצאים 5 מאפים אישיים גדולים ויפים, אם תרצו יותר תכפילו כמויות.
הכנתי את המאפים בצורת שבלולים
לסרטון הכנה כנסו כאן
המצרכים-
בצק עלים שמרית
מילוי –
150 גר’ גבינה צהובה גאודה או רגילה מגורדת
50 גר’ קצ’קבל מגורדת
150 גר’ גבינה צפתית או כל מלוחה אחרת , פטה ,בולגרית
150 גר’ גבינה לבנה למאפים גבינה לבנה מסוננת מהנוזלים (תכינו לבד – כאן מתכון )
או אפשר ריקוטה או טבורוג
ביצה
אופן ההכנה –
מקשקשים את הביצה – משאירים 2 כפות בצד ואת השאר מעבירים לקערה.
מערבבים את כל הגבינות יחד עם הביצה לתערובת חלקה .
פותחים את הבצק ומעבירים על ניר אפייה מקומח.
מרדדים לצדדים ומגדילים טיפה את הבצק לכל הכיוונים.
מחלקים את המלית ל- 5
מניחים מהמלית בקצה של האורך ומגלגלים את הבצק מעל הגבינה , חותכים ומגלגלים את הגליל לשבלול.
כך מכינים הלאה את כל הבצק.
מניחים בתבנית עם ניר אפיה.
מברישים ביצה מעל.
אפשר לפזר שומשום.
מכניסים לאפייה 180 מעלות עד שזהוב ואפוי היטב משהו כמו 40 דקות .
זה תלוי בתנור – תבדקו שאפוי גם למטה.
מגישים חם חם כשהגבינות מותכות מבפנים – זה ביס תענוג.
יחד עם סלטים וביצה קשה זו ארוחה מפנקת
אז תכינו בורקס פינוקים !