בורקס מים זה להיט ! מתכון לשבלולי בורק תורכי תרד וגבינות
בורקס מים בצורת שבלולים, מיוחד וטעים והוא הבורקס הכי קל ופשוט להכנה .
אופן ההכנה דומה מאוד לבורקס המים שלי שהוא מתכון להיט !
כאן המתכון
הכנת השבלולים אינה כוללת מריחה של עלי הפילו בשומן ,
מה שמקל מאוד על עבודת ההכנה וחוסך שמן.
השיטה ממש קלה להכנת הבורקס מעלי פילו .
אני בטוחה שתאמצו אותה , לדעתי ממש פטנט.
הבורקס יוצא הרבה פחות כבד ולא נוטף בשומן – והטעם מעדן !
וכך מכינים-
יוצרים שבלול מכל שני עלי פילו , עם מלית תרד וגבינות. מניחים בתבנית ,
מעל השבלולים המוכנים שופכים תערובת המורכבת מחמאה, חלב וביצה . ואז מכניסים לאפייה.
אחרי האפייה הבורקס יוצאים גם רכים וגם פריכים ממש מירקם מיוחד ,ללא הרבה שומן והרבה יותר קליל מכל בורקס שטעמתם
לפי חישוב שלי – בין 250-300 קלוריות לשבלול – תלוי באחוזי השומן של הגבינות שמשתמשים
אז קדימה, השבת מפנקים את המשפחה !
הכנה בקלי קלות במיוחד עם בצק הפילו הנפלא של שמרית שנמצא זמין במקרר ואין צורך אפילו להפשיר.
הכנתי את השבלולים כבר כמה פעמים (כי זה פשוט מעדן )
ומנסיון הכי מומלץ להכין בתבנית פיירקס בינונית שבא נכנסים כל השבלולים צמוד זה לזה.
לפני שמתחילים חשוב מאוד – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow
המצרכים-
אריזה עלי פילו שמרית
300 גר’ תרד טרי בשרני (החבילה הגדולה )או עלי מנגולד החלק הירוק
150 גר’ פטה עיזים/גבינה בולגרית/צפתית
150 גר’ גבינת קצ’קבל או מוצרלה או צהובה מגוררת
קופסה קוטג’
מומלץ לפחות 50 גרם גבינת עיזים כלשהיא לטעם (מי שאוהב)
לתערובת הציפוי –
ביצה
50 גר’ חמאה מומסת או שמן זית
3/4 כוס חלב
מעט מלח ופלפל שחור
מחממים תנור ל- 180 מעלות
אופן ההכנה-
- שוטפים היטב את עלי התרד וקוצצים גס מעבירים לקערה- לא חולטים או מבשלים את התרד !
- מפוררים את הגבינה המלוחה, משלבים עם שאר הגבינות לקערה עם התרד,מערבבים היטב .
- מוציאים את עלי הפילו מהאריזה ומניחים מעליהם מגבת .
- מניחים 2 עלי פילו אחד על השני
- מסדרים בקצה הבצק כמות נאה מתערובת התרד והגבינות .
- מגלגלים תוך כדי הידוק,לכרוכית ואז מגלגלים את הכרוכית לשבלול.
- מניחים בתבנית את כל השבלולים צמודים זה לזה.
- טורפים את מצרכי הציפוי ושופכים מעל השבלולים שבתבנית. בשלב זה מומלץ להשאיר בצד רבע שעה לפני שמכניסים לתנור שהעלים יספגו את הנוזלים.
- מפזרים מעט קצח או שומשום מלמעלה.
- מכניסים לתנור לאפייה של כ- 40 דקות או עד שהמאפה מזהיב .
כאן בסרטון אופן ההכנה
אחד המאפים השווים שתכינו וכל כך קל להכנה פשוט לא להאמין !
וואו איזה ביס מושלם
זה פשוט תענוג
כנסו כאן והצטרפו לקבוצת ווטסאפ שלי
בורקס מים זה להיט ! שבלולי בורק תורכי תרד וגבינות
אלה רק חלק קטן מהתמונות ששלחתם לי – להיט הבורקס הזה רוצו להכין !!!
מי שמכין לא לשכוח לשלוח לי תמונה 🙂
רוצים מילוי של גבינות לבורקס ? כנסו כאן
אוהבים בורקס ומחפשים מתכונים חדשים ושווים ?
כנסו כאן למאגר מתכוני הבורקס שלי
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים והתמונות המצולמות באתר,
הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.
מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.