בורקס מים זה להיט ! שבלולי בורק תורכי תרד וגבינות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

בורקס מים זה להיט ! מתכון לשבלולי בורק תורכי תרד וגבינות

בורקס מים בצורת שבלולים, מיוחד וטעים והוא הבורקס הכי קל ופשוט להכנה .

אופן ההכנה דומה מאוד לבורקס המים שלי שהוא מתכון להיט !

כאן המתכון

הכנת השבלולים אינה כוללת מריחה של עלי הפילו בשומן ,

מה שמקל מאוד על עבודת ההכנה וחוסך שמן.

השיטה ממש קלה להכנת הבורקס מעלי פילו .

אני בטוחה שתאמצו אותה , לדעתי ממש פטנט.

הבורקס יוצא הרבה פחות כבד ולא נוטף בשומן – והטעם מעדן !

וכך מכינים-

יוצרים שבלול מכל שני עלי פילו , עם מלית תרד וגבינות. מניחים בתבנית ,

מעל השבלולים המוכנים שופכים תערובת המורכבת מחמאה, חלב וביצה . ואז מכניסים לאפייה.

אחרי האפייה הבורקס יוצאים גם רכים וגם פריכים ממש מירקם מיוחד ,ללא הרבה שומן והרבה יותר קליל מכל בורקס שטעמתם

לפי חישוב שלי – בין 250-300 קלוריות לשבלול – תלוי באחוזי השומן של הגבינות שמשתמשים

אז קדימה, השבת מפנקים את המשפחה !

הכנה בקלי קלות במיוחד עם בצק הפילו הנפלא של שמרית שנמצא זמין במקרר ואין צורך אפילו להפשיר.

הכנתי את השבלולים כבר כמה פעמים (כי זה פשוט מעדן )

ומנסיון הכי מומלץ להכין בתבנית פיירקס בינונית שבא נכנסים כל השבלולים צמוד זה לזה.

לפני שמתחילים חשוב מאוד  – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow

המצרכים-

אריזה עלי פילו שמרית

300 גר’ תרד טרי בשרני (החבילה הגדולה )או עלי מנגולד החלק הירוק

150 גר’ פטה עיזים/גבינה בולגרית/צפתית

150 גר’ גבינת קצ’קבל או מוצרלה או צהובה מגוררת

קופסה קוטג’

מומלץ לפחות 50 גרם גבינת עיזים כלשהיא לטעם (מי שאוהב)

לתערובת הציפוי –

ביצה

50 גר’ חמאה מומסת או שמן זית

3/4  כוס חלב

מעט מלח ופלפל שחור

מחממים תנור ל- 180 מעלות 

אופן ההכנה-

  • שוטפים היטב את עלי התרד וקוצצים גס מעבירים לקערה- לא חולטים או מבשלים את התרד !
  • מפוררים את הגבינה המלוחה, משלבים עם שאר הגבינות לקערה עם התרד,מערבבים  היטב .
  • מוציאים את עלי הפילו מהאריזה ומניחים מעליהם מגבת .
  • מניחים 2 עלי פילו אחד על השני
  • מסדרים בקצה הבצק כמות נאה מתערובת התרד והגבינות .

  • מגלגלים תוך כדי הידוק,לכרוכית ואז מגלגלים את הכרוכית לשבלול.
  • מניחים בתבנית את כל השבלולים צמודים זה לזה.
  • טורפים את מצרכי הציפוי ושופכים מעל השבלולים שבתבנית. בשלב זה מומלץ להשאיר בצד רבע שעה לפני שמכניסים לתנור שהעלים יספגו את הנוזלים.
  • מפזרים מעט קצח או שומשום מלמעלה.

  • מכניסים לתנור לאפייה של כ-  40 דקות או  עד שהמאפה מזהיב .

כאן בסרטון  אופן ההכנה

אחד המאפים השווים שתכינו וכל כך קל להכנה פשוט לא להאמין !

וואו איזה ביס מושלם

זה פשוט תענוג

כנסו כאן והצטרפו לקבוצת ווטסאפ שלי

בורקס מים זה להיט ! שבלולי בורק תורכי תרד וגבינות

אלה רק חלק קטן מהתמונות ששלחתם לי – להיט הבורקס הזה רוצו להכין !!!

מי שמכין לא לשכוח לשלוח לי תמונה 🙂

רוצים מילוי של גבינות לבורקס ? כנסו כאן 

אוהבים בורקס ומחפשים מתכונים חדשים ושווים ?

כנסו כאן למאגר מתכוני הבורקס שלי 

 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

 

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.

מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments