אין כמו לחמנייה טרייה שאופים בבית !
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
אחר שאכלנו שבוע ימים מצות – אין יותר כיף מלפתוח בוקר אפיית לחמים.
הכנתי לחמניות טריות וטעימות בקלות .
ערבבתי 2 סוגי קמחים יצא נהדר !
את הלחמניות ניתן להקפיא ורצוי מיד אחרי האפייה כדי שישארו טריות.
בכל פעם שרוצים סנדויץ טוב – פשוט שולפים מהמקפיא לחמנייה ומפשירים
ויש לכם לחמנייה טרייה כאילו עכשיו יצאה מהתנור.
המצרכים –
חצי קילו קמח כוסמין לבן , מלא או 80 % (לא משנה איזה )
חצי קילו קמח פיצה או לחם
2 כפות שמרים יבשים (20 גר’)
רבע כוס שמן רגיל או זית
כ- 2 כוסות ו 3/4 מים
1/4 כוס סוכר
כף גדושה מלח -20 גר’
אופן ההכנה –
בקערת המיקסר מנפים את הקמחים ומערבבים עם המים.
נותנים לתערובת לעמוד כחצי שעה – לכסות בניילון.
אחר כך מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים כ- 8-10 דקות במהירות איטית.
במידה ותראו שחסר נוזלים תוסיפו מעט מים.
לאחר שהבצק מוכן להעביר לקערה משומנת.
לכסות ולהתפיח כשעה במקום חמים.
לאחר שהבצק תפח מורידים מהנפח ולשים.
נותנים לו לעמוד 10 דקות.
מחלקים לכדורים תשקלו בין 100-130 ללחמניות בינונית.
מכל כדור יוצרים לחמנייה אפשר כל צורה.
מניחים על גבי נייר אפייה בתבנית .
מורחים בביצה שערבבנו עם קצת סילאן.
זורים שומשום או מה שבא לכם או בלי כלום.
אפשר לאפות גם בלי הציפוי של הביצה !
לאחר שהלחמניות תפחו בתבנית כ- 30-40 דקות זה תלוי בטמפרטורה של החדר.
אפייה על 190 מעלות עד שהן משחימות יפה .
בערך 30-40 דקות תלוי בתנור שלכם.