אושפלאו מתכון – מתכון לאושפלו בוכרי מסורתי קל ופשוט להכנה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

    

מתכון לאושפלו – אושפלאו בוכרי מסורתי קל ופשוט להכנה

אושפלאו הוא תבשיל אורז עם בשר מהמטבח הבוכרי.

קדרה אחת שיש בה הכל.

ישנם גירסאות שונות לאושפלאו החל מסוג הבשר שנכנס וכמו כן הירקות , התבלינים ואפילו סוג האורז.

בבסיס – אורז ,גזר, בשר, עוף או כבש ותבלינים – הכל מתבשל בסיר אחד , מוגש למרכז השולחן, ארוחה משפחתית נהדרת.

סוג הארוחות שאני מאוד אוהבת להכין – כל הארוחה בסיר אחד.

כאן יש כמה וכמה מתכונים שווים –  מנסף דרוזי, מקלובה פרגיות אוטנטית, פלוב בוכרי עם בשר,

קדרת עוף עם אורז בתנור  ועוד .

את האושפלאו הכנתי מפרגיות – נתח מאוד אהוב אצלנו ומאוד קל ונוח לבישול – מתאים בדיוק לקדרות כאלה מסוג אושפלאו.

אפשר להכין את הקדרה גם מנתחים שלמים של עוף כמו כרעיים או שוקיים.

סוג האורז שאני משתמשת והוא הכי מומלץ לקדרה – אורז עגול.

בקדרות מהסוג הזה שהבישול של האורז הוא ארוך, האורז העגול הוא המתאים ביותר.

בואו להכין קדרת אושפלאו בקלי קלות ,

ארוחה טעימה, קלה להכנה וקוצרת מחמאות

 

איך מכינים אושפלאו בוכרי אוטנטי ?

מתכון ל 5-6 מנות

 

המצרכים –

600-800 גר' נתחי פרגית חתוכים

2 כוסות אורז עגול שטוף היטב

2 -3 בצלים גדולים פרוסים

3-4 גזרים גדולים חתוכים לרצועות דקות

ראש שום שלם

1-2 כפות – חופן צימוקים/חמוציות

תבלינים –

2-3 כפות שומן כבש (לא חובה אבל מוסיף המון )

כפית כמון

מי שאוהב יותר תבלינים – אפשר לכתוש מעט זרעי כמון וזרעי כוסברה לטעם עמוק יותר

מלח, פלפל שחור

אני אוהבת להוסיף לתבשיל תהדיג – שכבת תפוחי אדמה קריספית ושחומה שנוצרת בתחתית הסיר.

אז תוסיפו – תפוח אדמה גדול פרוס

 הכנת אושפלו

אושפלאו בוכרי אופן ההכנה –

מתבלים את האורז והפרגיות בכמון, מלח ופלפל שחור.

משלבים את הצימוקים לאורז.

מחממים 2-3 כפות שמן בסיר טפלון בינוני.

מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להשחמה קלה.

מוציאם וממשיכים לטגן את הגזר 2 דקות.

מוציאים לצלחת.

מוסיפים עוד 2 כפות שמן לסיר – אם משתמשים בזרעי כמן וכוסברה זה הזמן להכניס לשמן.

משלבים את נתחי הפרגיות עם שומן הכבש לתוך השמן וצולים היטב, מוציאים לצלחת.

מסדרים בתחתית הסיר תפוחי אדמה מטגנים אותם היטב ומסדרים על התחתית.

מסדרים שכבות של בצל ,גזר, אורז ופרגיות ומניחים גם את ראש השום.

מוסיפים מים רותחים עד לס"מ מעל התבשיל.

לאחר שהתבשיל הגיע לרתיחה, מכסים במגבת ומעליה מניחים את המכסה.

המגבת סופחת אליה נוזלים מיותרים מהאדים וכך האורז יוצא מושלם !

מעבירים לאש הכי נמוכה שיש, לבישול של כשעה.

להגשה אפשר להפוך את התבשיל על צלחת גדולה.

מגישים למרכז השולחן – אין אחד שלא אוהב – תענוג של תבשיל.

פשוט וקל להכנה כבר אמרנו !

אושפלאו מתכון – מתכון לאושפלו בוכרי מסורתי קל ופשוט להכנה

 

 

מתכונים עם עוף 

 

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם  bake_cook_food

 

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

תגובות

תגובות