האורז הלבן מקבל תפנית לימונית וטעם נהדר.
אורז בשילוב קינואה ותורמוס,
הוספתי להם לימון צלוי וסלרי – התקבל תבשיל מופלא וטעים.
תוספת מעניינת לשולחן , קצת שונה ומיוחדת.
אם אתם אלה שאוהבים לימון כבוש – תתחברו בקלות לטעם הנפלא של התבשיל !
את התורמוס אפשר להחליף בפול ירוק קפוא או חומוס מבושל או עדשים.
אפשר לקנות תורמוס יבש – להשרות ולבשל כמו פול או חומוס
יש להשיג גם תורמוס בקופסאות שימורים קטנות.
המצרכים –
כוס אורז בסמטי
1/3 כוס קינואה אדומה
200 גר’ תורמוס מבושל (השתמשתי בקופסת שימורים קטנה)
2 ענפי סלרי עלים קצוצים
בצל קצוץ
מלח, פלפל,
קורט כמון
לימון טרי פרוס דק
אופן ההכנה –
שוטפים היטב את האורז והקינואה.
במחבת טפלון מטגנים/צולים בכף שמן את הלימונים עד לקירמול קל.
מוציאים לצלחת . לאותה מחבת מוסיפים עוד כף שמן ומטגנים
את הבצל הקצוץ עד להזהבה .
משלבים את הסלרי הקצוץ ממשיכים לטגן עוד כדקה,
מוסיפים אורז,קינואה ותורמוס.
מתבלים ומוסיפים מים עד כ- 2 ס”מ מעל התבשיל .
מניחים את הלימונים הצלויים מלמעלה.
מכסים את הסיר ומעבירים לאש נמוכה לבישול של כחצי שעה.
מוכן!
בהגשה – מטפטפים מעט לימון , ובצלחת עם טחינה זה מושלם !
ואם הכנתם אשמח לשיתוף גם בפייסבוק וגם באינסטגרם !
תייגו אותי באינסטוש @bake_cook_food
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק
ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !