אורז קינואה בשילוב תורמוס ולימון צלוי

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

האורז הלבן מקבל תפנית לימונית וטעם נהדר.

אורז בשילוב קינואה ותורמוס,

הוספתי להם לימון צלוי וסלרי –  התקבל תבשיל מופלא וטעים.

 

תוספת מעניינת לשולחן , קצת שונה ומיוחדת.

אם אתם אלה שאוהבים לימון כבוש – תתחברו בקלות לטעם הנפלא של התבשיל !

את התורמוס אפשר להחליף בפול ירוק קפוא או חומוס מבושל או עדשים.

אפשר לקנות תורמוס יבש – להשרות ולבשל כמו פול או חומוס

יש להשיג גם תורמוס בקופסאות שימורים קטנות.

כאן תוכלו לקרוא על תורמוס 

המצרכים –

כוס אורז בסמטי

1/3 כוס קינואה אדומה

200 גר’ תורמוס מבושל (השתמשתי בקופסת שימורים קטנה)

2 ענפי סלרי עלים קצוצים

בצל קצוץ

מלח, פלפל,

קורט כמון

לימון טרי פרוס דק

אופן ההכנה –

שוטפים היטב את האורז והקינואה.

במחבת טפלון מטגנים/צולים בכף שמן את הלימונים עד לקירמול קל.

מוציאים לצלחת . לאותה מחבת מוסיפים עוד כף שמן ומטגנים

את הבצל הקצוץ עד להזהבה .

משלבים את הסלרי הקצוץ ממשיכים לטגן עוד כדקה,

מוסיפים אורז,קינואה ותורמוס.

מתבלים ומוסיפים מים עד כ- 2 ס”מ מעל התבשיל .

מניחים את הלימונים הצלויים מלמעלה.

מכסים את הסיר ומעבירים לאש נמוכה לבישול של כחצי שעה.

מוכן!

בהגשה – מטפטפים מעט לימון , ובצלחת עם טחינה זה מושלם !

 

 

כאן מבחר מתכוני הקינואה שלי 

 

מבחר מתכונים טבעוניים 

 

ואם הכנתם אשמח לשיתוף גם בפייסבוק וגם באינסטגרם !

תייגו אותי באינסטוש  @bake_cook_food

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק

ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

חזרה לדף הראשי !

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments