
ארוחת צהריים מזינה טעימה ודלת קלוריות.
זה מה שאני מכינה בימי השבוע, ארוחות קלילות ,משביעות ומזינות.
והכי חשוב לייט.
כמובן אם תקפידו על כמות השמן 🙂
לעוד מתכוני לייט
מנה ל- 4
חצי קילו חזה עוף פרוס לפרוסות דקות.
כף סויה
מלח ,פלפל שחור
שן שום כתושה
כף חומץ בלסמי
לאורז
2 כוסות אורז יסמין מוכן מבושל במי מלח.
בצל סגול פרוס
גזר פרוס
כוס דלורית פרוסה
1/4 כרוב ירוק פרוס
פלפל אדום פרוס
אפשרות- חצי פלפל ירוק חריף
כף סויה
כפית דבש
מלח, פלפל
מניחים את רצועות העוף בקערה ומוסיפים את חומרי המשרה.
מניחים בצד לספיגת הטעמים.
במחבת טפלון רחבה מחממים כף שמן זית.
משלבים את הבצל ומטגנים קלות. מוסיפים את הירקות לפי סדר- גזר, פלפל,דלורית ולבסוף את הכרוב.
מקפיצים כ- 5-10 דקות.
מוסיפים את התבלינים ומשלבים את האורז.
מערבבים היטב ומכסים. מעבירים לאש נמוכה לעוד כ- 5 דקות בישול.
את חזה העוף צולים על המחבת עם כף שמן זית נוספת.
מגישים חם וטרי !