עוגת שכבות ריבה וקוקוס

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

IMG_9226

IMG_9214

 

עוגת שכבות ריבה וקוקוס נוסטלגית  וקלאסית כמו של פעם.

אני מאוד אוהבת לחזור למתכוני ילדות שלי , והעוגה הזאת היא אחת מהם.

בעוגה אני משלבת את הריבות הביתיות שלי.

כאן שילבתי שני טעמים,

חצי עם ריבת תות וחצי עם ריבת שזיפים.

 

בואו להכין עוגת שכבות ריבה וקוקוס כמו של פעם,

 

 

מצרכים- לבצק

200 ג"ר חמאה רכה

חצי כוס סוכר

4 חלמונים

כפית גרד לימון

4 כפות חלב או מיץ תפוזים

כוס ורבע קמח תופח

כוס ורבע קמח רגיל

(אפשר 2 וחצי כוסות קמח עם חצי שקית אבקת אפייה)

 

למריחה –   ריבה טובה תות, שזיפים או מה שאוהבים.

תוספת מומלצת – לא חובה

חופן נדיב אגוזי מלך קצוצים גס

 

שכבה עליונה-

4 חלבונים

חצי עד 3/4  כוס סוכר 

כוס ורבע קוקוס

 

אופן ההכנה-

אני מכינה את הבצק  ידנית, אך אפשר גם במיקסר.

להניח  בקערה חמאה חלמונים וסוכר , לערבב היטב ולהוסיף את שאר המרכיבים.

ללוש לבצק אחיד.

לשטח את הבצק על תבנית מלבנית . להכניס  למקרר לקירור  של כ-20 דקות.

  IMG_9179

למרוח את הריבה ( מרחתי שני טעמים), לפזר את האגוזים מעל.

להקציף חלבונים לקצף יציב ,לשלב את הסוכר לקראת הסוף.

לקפל את הקוקוס לקצף ולמרוח בעדינות על שיכבת הריבה.

 

IMG_9181

 

להכניס לתנור מחומם על 160-170 לכ- 40-50 דקות.

לאחר שהעוגה התקררה לחתוך לקוביות.

 

  IMG_9226

ואם אתם רוצים לגוון תוכלו להכין במקום ריבה מלית שוקולד עשירה –

100 גר' שוקולד מריר

כף קקאו

1/4 כוס סוכר

1/4 כוס שמנת מתוקה 

כף חמאה

2 ביצים

מעט רום 

כף קמח

ממיסים שוקולד קקאו,שמנת וסוכר בסיר על הגז.

מורידים מהאש ומשלבים שאר המרכיבים.

מורחים על הבצק בתבנית.

בשלב זה אפשר לשלב חופן אגוזים.

 

 

 

גירסת פרווה לעוגה –

הבצק- בקערה מערבבים את כל המצרכים הבאים :

1/2 כוס שמן

1/2 כוס סוכר

שקית וניל

גרד מחצי לימון

4 חלמונים

1/3 כוס מיץ תפוזים /חלב שקדים

כוס קמח תופח

מכניסים לאפייה של כ-10 דקות 175 מעלות

מקציפים: 

4 חלבונים 

3/4 כוס סוכר

מוסיפים כוס וחצי קוקוס טחון

 

מוציאים הבצק מהתנור מורחים ריבה ומעל את הקוקוס

מכניסים חזרה לאפייה 175 מעלות עוד כ 25 דקות

 

עוגת שכבות ריבה וקוקוס הגרסה של  הפרווה  עם ריבת אוכמניות 

 

עמוד הפייסבוק שלי – מתנות קטנות התפריט היומי מוזמנים להצטרף בלייק !

 

כנסו לכל מתכוני העוגיות שלי

 

עוד מתכונים לעוגות בשכבות 

 

 

כנסו לעקוב אחרי גם באינסטגרם 

 

חזרה לעמוד הראשי 

מצטרפים לקבוצת האוכל שלי כאן – התפריט היומי 

Subscribe
Notify of
3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
יעל
1 year ago

מה גודל התבנית?

ravit birger
7 years ago

הי, האם אפשר להחליף את החמאה בחיתוכיות?

Dafna Oster Michael
7 years ago
Reply to  ravit birger

לחמאה אין תחליף, אם את משתמשת במרגרינה אז אפשרי, לא מומלץ, מה שיותר מומלץ הוא שמן קוקוס תחליף בריא יותר