קייזרשמרן – קינוח אוסטרי מסורתי Kaiserschmarrn

IMG_0779.CR2

IMG_0791.CR2

קייזרשמרן הוא קינוח אוסטרי מסורתי המוגש בבתי הקפה ובמסעדות ברחבי אוסטריה ובווינה במיוחד.

חתיכות של פנקייק מיוחד ואוורירי, בתוספת צימוקים שיכורים בברנדי או רום,

מוגש חם עם רוטב שזיפים ,רסק תפוחים ורוטב וניל.

 

מספרים שהקיסר האוסטרי פראנץ יוזף הראשון היה חובב פנקייקים ולכן המנה קרוייה על שמו.

 

את הקינוח הנפלא הזה אכלתי לפני מספר שנים בווינה בבית קפה ציורי על שפת הדנובה . חוויה בפני עצמה.

המנה הייתה נדיבה ביותר- לפחות ל 4 אנשים, כך זה באוסטריה , הכל מוגש במנות מאוד גדולות.

ניסיתי לשחזר את החוויה ובעיקר את המנה, והרי היא לפניכם:-

 

המצרכים- מנה ל- 2

2 ביצים מופרדות
2 כפות סוכר
1 סוכר וניל
קורט מלח
גרד תפוז
כף חמאה מומסת
חצי כוס חלב
חצי כוס קמח תופח
חופן צימוקים מושרים בברנדי או רום

כפית חמאה לשימון המחבת

אופן ההכנה-
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
בקערה נפרדת טורפים חלמונים , חלב, וניל, גרד תפוז ומלח. משלבים את הקמח ומערבבים לתערובת אחידה.
מוסיפים את קצף הביצים בתנועות עטיפה. 

IMG_0734.CR2
 

משלבים גם את הצימוקים

IMG_0736.CR2

מחממים מחבת טפלון עם מעט חמאה.

שופכים את התערובת.

IMG_0739.CR2

מעבירים לאש בינונית נמוכה כ 3-4 דקות מכל צד.

IMG_0749.CR2

 

 

מכינים רוטב שזיפים או דובדבנים – אפשר קונפיטורה טובה מהולה במעט מים.

רוטב וניל- 

1/2 כוס חלב כפית קורנפלור ומעט וניל לערבב בקערית ולהכניס למיקרו לכדקה .

רסק תפוחים בייתי- לגרד תפוח מתוק- חרמון,פינק ליידי או אחר להוסיף מעט ברנדי או וניל.

להגשה –

חותכים את הפנקייק הענק לחתיכות  ומגישים חם  ( אפשר לפדר באבקת סוכר)
טובלים את קרעי הפנקייק ברוטבים ונהנים מכל ביס 🙂

IMG_0754.CR2

IMG_0755.CR2

IMG_0814.CR2

 

כנסו למתכוני נוספים מהמטבח האוסטרי 

 

תגובות

תגובות