מנת אנטיפסטי סלק, כרובית ולימון כבוש בייתי

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מנה של אנטיפסטי סלק וכרובית.

מצוינת להגשה כשמארחים כחלק ממזנון ,

או סתם לפנק את המשפחה במנה ראשונה מעולה.

 

שילוב בין סלק וכרובית אפויים ותוספת של לימון כבוש בייתי (שמכינים בקלי קלות)

בזילוף של טחינה וזעתר יוצר מנה מושלמת !

 

 

2-3 סלקים 

כרובית קטנה מופרדת לפרחים קטנים

לימון כבוש לפי צורך המנה

חצי כוס טחינה מוכנה 

עלי זעתר טריים 

 

שוטפים היטב את הסלקים.

פורסים ומניחים על נייר אפייה משומן.

כך גם את הפרחי הכרובית .

מכניסים לאפייה כחצי שעה – 180 מעלות.

מקררים מעט.

מכינים טחינה – אפשר גם להוסיף שום .

 

מסדרים את פרוסות הסלק האפוי בתחתית הצלחת.

מניחים פרוסת לימון כבוש ומעליה פרח כרובית.

מזלפים את הטחינה מעל הכרוביות ומקשטים בעלי זעתר טריים.

מגישים לשולחן ומקבלים הרבה מחמאות …

זה פשוט וטעים 

 

הכנת לימון כבוש בייתי-

אך ורק מלימונים אורגנים – כאלה שגדלים בחצר שלכם או של השכנים 🙂

שוטפים היטב את הלימונים 

חותכים לחצי ופורסים דק דק.

מכניסים לצנצנת מעוקרת , מפזרים מלח גס בין השכבות.

דוחסים בעזרת חצי לימון קטן  ומכסים בשמן זית.

סוגרים את הצנצנת. ומניחים על השיש כ- 24- 48 שעות. ( בקיץ)

זהו מוכן !

מעולה לשלב בסלטים בבישול או סתם בסנדוויץ טונה.

לקבלת סלט ליים בילדי טריפוליטאי

חותכים מעט את הלימון הכבוש ומוסיפים כפית פלפלצ'ומה. 

מתכון לפלפל צ'ומה 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments