עוגת גבינה ישראלית ניורקית בציפוי דובדבנים טריים

IMG_3632

IMG_3627

 

העוגה הכי מפורסמת של ניו יורק היא עוגת הגבינה שלה.

עוגת קרם שמנת בציפויים שונים ומגוונים.
בכל הקונדטוריות ובתי הקפה בניו יורק  עוגות הגבינה מוצגות לראווה

בשלל ציפויים צבעוניים, כמעט מכל פרי אפשרי.
זה פשוט מראה מרהיב.

 
לפני כשנה טיילתי בניו יורק קניתי וטעמתי .

העוגה הייתה טעימה , אך מאוד כבדה ועמוסה בשמנת לטעמי.
משולש שנראה קטן , אכלנו 3 אנשים ובקושי סיימנו אותו.

העוגה בניו יורק עשויה כולה מגבינת שמנת כבדה.

במתכון שלי אני משלבת גם גבינת שמנת

וגם את הגבינה הלבנה הרגילה והנהדרת שיש לנו בארץ וכמעט 
אי אפשר למצוא אותה בשום מקום בחו"ל.

וכך יוצאת עוגה רכה וטעימה בטעם שמנת,  והציפוי כמובן נותן לה טעם חמוץ- מתוק נהדר.

הדובדבנים כאלה יפים בשוק – איך אפשר שלא לשלב אותם בעוגה.

אם הם לא בעונה , אפשר להכין מפירות קפואים.

וכמובן אפשר לצפות בכל מיני ציפויים מומלץ על בסיס פירות – אוכמניות, תותים ומה לא…

 

הצטרפו ל- עמוד הפייסבוק של מתנות קטנות 

 

 

המצרכים לבצק- תבנית 24-25

50 ג"ר חמאה
חלמון
3/4 כוס קמח
1 כף סוכר
1סוכר וניל
1/2 כפית גרד לימון
כפית מיץ לימון

 

לתערובת הגבינה-

750 ג"ר  גבינה 5 אחוז לבנה 
קופסת גבינת פילדלפיה או מסקרפונה
3  שקיות סוכר וניל או מקל וניל
1/2 כפית גרד לימון
2 כפות קמח
2 כפות קורנפלור
5 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר אפשר להוסיף עוד רבע כוס לאוהבים מתוק יותר 

 

הכנת הבצק-

לעבד את כל חומרי הבצק לבצק אחיד.. 
לשטח את הבצק על תחתית התבנית .

מומלץ לשים נייר אפייה בתחתית התבנית – כך אפשר להוציא את העוגה מהתבנית לאחר האפייה בקלות.
להכניס את הבצק לאפייה לתנור לכ- 15 דקות 170 מעלות.
להוציא ולקרר.

 

הכנת תערובת הגבינה-

את הגבינה הלבנה לשים במסננת להגרת הנוזלים לכמה שעות .
להפריד את הביצים ולהקציף חלבונים עם 3/4 כוס סוכר.
לאחר שהגבינה סוננה מהנוזלים, להניח בקערה , להוסיף את גבינת השמנת.
לערבב היטב. לשלב את החלמונים .
לערבב 1/4 כוס סוכר עם הקמח והקורנפלור ולשלב לתערובת הגבינה.
לאחד את החלבונים המוקצפים לגבינה.

 

IMG_3551

להניח את תערובת הגבינה על התחתית האפויה.

להכניס לתנור מחומם על 180 מעלות , לאחר כ- 10 דקות להוריד טמפרטורה בהדרגה ל160 ואחר כך ל-150 לאפייה של כשעה ורבע.

בתחתית התנור רצוי לשים תבנית עם מים רותחים .

לאחר האפייה להשאיר בתנור סגור עוד כשעה לפחות.
לאחר שהעוגה התקררה להכניס אותה למקרר לקירור. 
את הרוטב נכין ונצפה כשהעוגה קרה.

 

הכנת הציפוי-

200 ג"ר דודבנים טריים מגולענים
1/3 כוס סוכר
1כף מיץ לימון
1 כף מלאה קורנפלור
1 כף מים
1 כף ליקר דובדבנים

 

להניח בקלחת את הדובדבנים והסוכר ולחמם כ2-3 דקות.
לערבב מיץ לימון ומים  עם הקורנפלור. לשלב לדובדבנים.
לבשל את התערובת עד להסמכה בערך כ- 5 דקות.
להוריד מהאש ולשלב את הליקר.

IMG_3587

לאחר שהתקרר מעט אפשר לצפות את העוגה.

בתאבון !

ולהתענג מכל ביס  – כי חיים רק פעם אחת!

IMG_3650

IMG_3621

IMG_3619

IMG_3603

 

כנסו לכל מתכוני עוגות הגבינה שלי 

 

לעוד מתכונים עם הדובדבנים הנפלאים !

תגובות

תגובות