עוגת גבינה בציפוי רוטב אוכמניות

 

 

IMG_2131

 

 

 

עוגת גבינה קלאסית אפויה . 

מתכון טוב כמו של פעם , תחתית פריכה אפויה , שכבת גבינה קרמית,

ושידרוג- ציפוי רוטב אוכמניות.

 

 

 

בואו להכין ההשקעה ממש כדאית כי התוצאה פשוט חלום 🙂

 

IMG_2156

 

המצרכים- תבנית   25-26

לתחתית

50 ג"ר חמאה

חלמון

3/4 כוס קמח

1 כף סוכר

וניל

כפית מיץ לימון

גרד לימון

 

לתערובת הגבינה-

850 ג"ר גבינה לבנה 5 אחוז 

1 שמנת חמוצה

100 ג"ר גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת

כוס סוכר (אפשר עוד 1/4 כוס למי שאוהב מתוק)

3 שקיות סוכר וניל ו- חצי מקל וניל

גרד לימון

2 כפות קמח 

3 כפות קורנפלור

5 ביצים מופרדות

 

אופן ההכנה-

את הגבינות הלבנות והשמנת לשים במסננת במקרר עם נייר סופג להגיר נוזלים כמה שעות.

 

מכינים את הבצק לתחתית –  בקערה מערבבים חמאה וסוכר . מוסיפים חלמון ( מהביצים המופרדות של תערובת הגבינה).

מוסיפים קמח וניל לימון וגרד לימון . מערבבים לבצק אחיד.

בתחתית התבנית מניחים נייר אפייה ( גזור בצורת עיגול) .מהדקים את הבצק לתבנית רק על התחתית .

מכניסים את התבנית עם הבצק למקרר.

לאחר קירור של כחצי שעה מכניסים לתנור מחומם מראש 180 לכ- 10 דקות.

מוציאים לקירור.

בינתיים מכינים את תערובת הגבינה.

בקערה גדולה מניחים את הגבינות והשמנת. מוסיפים את החלמונים .מערבבים היטב ומוסיפים וניל.

מערבבים חצי כוס סוכר  עם הקמחים ומוסיפים לתערובת הגבינות.

 

מקציפים את החלבונים לקצף יציב עם חצי כוס סוכר.

מאחדים את התערובות בקיפול.

שופכים את התערובת על התחתית האפוייה.

מכניסים לתנור על 150-160(לא טורבו !) מעלות לכשעה .

מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.

לאחר כשעה להוריד טמפרטורה ל120-130 לעוד  כחצי שעה עד 40 דקות

לכבות תנור ולהשאיר את העוגה  בתנור להתקררות.

IMG_1096

לאחר שהעוגה התקררה – עדיף במקרר, אפשר לצפות אותה בציפוי שאוהבים או להגיש אותה עם מעט אבקת סוכר.

אני ציפיתי ברוטב אוכמניות.

חצי כוס אוכמניות טריות או קפואות 3 כפות סוכר ,3 כפות מים כפית קורנפלור לבשל כמה דקות עד להסמכה.

אפשר להשתמש ברוטב מוכן או בריבה מדוללת במים

 

 

מתכוני שבועות 

 

 

IMG_2149

 

IMG_2156

 

IMG_1105

IMG_1108

 

ועם רוטב תותים משגע-

IMG_2301

 

 

כנסו לכל מתכוני עוגות הגבינה שלי 

תגובות

תגובות