מופלטה – מתכון למופלטה אסלית מרוקאית למימונה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מופלטה למימונה – מתכון

מתכון למופלטות האוטנטיות המופלאות של ויויאן פרחי ביטון

מתמחה במתוקים מרוקאים ומפיקה אירועי חינות מושלמות !

 

מופלטה למימונה – אחד המעדנים הכי טעימים שיש.

בצק שמרים טרי ונעים ומעליו חמאה ודבש – יש יותר טעים מזה ?

 

אחרי שראיתי את סירטון ההכנה של המופלטות המושלמות של ויויאן, הייתי חייבת לשתף אותו כאן בבלוג .

ויויאן מסבירה בדיוק רב ובסבלנות צעד אחר צעד איך להכין מופלטות בקלי קלות , ואפילו ללא מאמץ רב .

פניתי לויויאן המקסימה וביקשתי את המתכון .

ויויאן נענתה בשמחה ונידבה את המתכון .

המצרכים-

קילו קמח

2 כפות סוכר

כף שמרים יבשים

קורט מלח – כפית

3/4 2  כוסות מים חמימים

 

איך מכינים מופלטה ?

מכורים למטבח ? – הצטרפו כאן לקבוצת “התפריט היומי” 

אופן ההכנה-

מניחים את כל המצרכים בקערת המיקסר .

מתחילים בלישה איטית כדקה ואחר כך מגבירים בהדרגה את המיקסר למהירות גבוהה

יותר . לשים עוד כ 2 דקות.

משמנים מעט את הבצק. מניחים את הבצק להתפחה כרבע שעה.

יוצרים כדורים ומניחים בתבנית מרוחה בשמן.

מורחים אותם בשמן גם מלמעלה.

מכסים את התבנית.

מכינים על משטח עבודה נייר אפייה משומן ועוד נייר אפייה חתוך לעיגול גדול.

מחממים מולטישף

לוקחים עיגול בצק מניחים במרכז הנייר שמים את הנייר השני מעל ומחליקים עם מערוך קטן ובקלות מרדדים לעיגול דק מאוד.

בעזרת הנייר מרימים למולטישף ומניחים את עיגול הבצק לאפייה.

כך ממשיכים לרדד ולהניח אחד על השני כשבכל פעם הופכים את המופלטה האפוייה ואחר כך מניחים בצק נוסף בדיוק כמו שויויאן מסבירה בסירטון.

 

פורסם על ידי ‏ויויאן פרחי ביטון‏ ב- יום רביעי, 10 באפריל 2019

אני לא יודעת מה איתכם אבל אני הולכת להכין את המופלטות האלה במוצ”ש למימונה הפרטית שלי בבית 🙂

תודה ויויאן על ההסברים המדוייקים שלך ועל המופלטות הנהדרות שלך עושה ממש חשק לרוץ למטבח ולהכין !

 

תרבחו ותסעדו ! חג שמח

 

רוצים להכין מופלטות ללא שמרים ?

לוחצים כאן

ויויאן מומחית למטבח מרוקאי – מפיקה חינות מושלמות – כאן הדף שלה – שווה לעקוב

אהלן וסהלן – ויויאן הפקת חינות מושלמות

כאן דף האינסטגרם של ויויאן 

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  –

 “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי –

התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

אינסטגרם שלי כאן – מתנות קטנות האינסטגרם 

 

מצטרפים כאן

לקבוצת הווטסאפ שלי 

ווטסאפ גם כאן 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments