לחם מחמצת שיפון-כוסמין ותוספות

 

 

IMG_4802     

 

טעמת לחם מחמצת פעם אחת – התמכרת לטעם .

 

אני התמכרתי גם לטעם וגם להכנה.

 

לחם מחמצת הוא בעל מירקם וטעם מיוחד, אפשר להכין אותו מקמחים טובים כמו-

שיפון ,מלא,כוסמין ועוד.

תוספות שמוסיפות המון – זירעי פשתן, גרעיני חמניות/דלעת, אגוזי מלך,חמוציות ומה לא…

 

ישנם סוגים שונים ומירקמים אינסופיים ללחם.

הכל תלוי במידת הנוזלים ובסוג הקמחים שמשתמשים.

כמות הלישה וההתפחה גם כן קובעת את אוריריות הלחם.

ככל שמשתמשים בקמחים מלאים ומעט נוזלים, הלחם דחוס יותר.

הוספת נוזלים,כמה לישות או קיפולים, עוזרת ללחם להיות יותר אורירי ולח.

כל אחד וטעמו האישי.

להכנת לחמי מחמצת דרושים- סבלנות,  משקל טוב, והרבה אהבה 🙂

על לחם מחמצת וסגולותיו הבריאות כנסו ל- כאן  הסברים פשוטים וברורים.

 

מצרפת כאן מתכון ללחם האהוב עלי, שיפון-כוסמין עם תוספות,

קמחים מלאים ובריאים בלבד !

 

 

 

המצרכים-

2 כוסות קמח שיפון מלא

1 כוס קמח כוסמין מלא

1 כוס קמח מלא

30 ג"ר מחמצת (כף גדושה)

100 ג"ר קמח שיפון

100 ג"ר מים

350 ג"ר מים

כף סילאן/סוכר

כף מלח

אפשרויות להוספה-

2 כפות זירעי פשתן,

חופן אגוזי מלך שבורים

חופן צימוקים

חופן חמוציות

 

אופן ההכנה-

בשלב ראשון, מוציאים את המחמצת מהמקרר, שוקלים 30 ג"ר מחמצת (כף גדושה )

מניחים בקערה ומוסיפים 100 ג"ר קמח שיפון ו100 ג"ר מים. מערבבים לתערובת אחידה,

מכסים ומניחים להתפחה של כ 4 שעות לפחות – אפשר יותר.

תערובת המחמצת תופחת ומקבלת בועות יפות.

מעבירים לקערת המיקסר ( אפשר גם ידנית)  את התערובת ומנפים לתוכה גם את  שאר הקמחים.

מוסיפים את הנוזלים הסילאן/סוכר והמלח.

לשים כמה דקות עד לקבלת מירקם אחיד ודביק מעט.

מכסים ומניחים להתפחה בחוץ.

לאחר שעה משלבים את התוספות ומקפלים את הבצק בתנועה סיבובית.

IMG_4771

 

מכסים וממשיכים בהתפחה עוד כ-4-5 שעות.

מומלץ לקפל עוד 2-3 פעמים בזמן שהבצק תופח.

אפשר לאפות בתבנית לחם מלבנית או בסיר ברזל עם מכסה שנכנס לתנור.

מרפדים תבנית לחם בנייר אפייה מקומח ומעבירים את הבצק לתבנית .

מכסים בקמח. מכניסים לתנור מוחומם מראש על 230 מעלות.

 

אם רוצים לאפות בסיר מכניסים את הסיר לתנור ומחממים את התנור 230 שהסיר בתוכו.

מוציאים את הסיר , מפזרים קמח בנדיבות ,מעבירים את הבצקלסיר, מפזרים קמח,

חותכים חתכים בחלק העליון של הבצק,

מכסים עם המכסה ומכניסים מיד לאפייה.

 

לאחר 15 דקות,מוציאים את המכסה,

מנמיכים את התנור ל- 190 מעלות לעוד 20 דקות.

 מנמיכים לעוד כ 10-15 דקות בטמפרטורה 170 מעלות.

הלחם צריך לקבל גוון חום כהה .

להתאפק ,

ולחתוך את הלחם לאחר קירור מלא 🙂

 

IMG_4804

 

IMG_4803

 

דוגמא ללחם שנאפה בתבנית לחם מטפלון-

לחם שיפון ,כוסמין וגרעינים-

IMG_4621 

 IMG_4674

 

 

 

תגובות

תגובות