לחמניות דבש וחלות מתוקות לשבת

 

 

 

 

IMG_9559

IMG_9591

 

 

אין כמו ריח שמרים שמתפזר בכל הבית. במיוחד ביום שישי.

לחמניות מתוקות בשילוב דבש , פשוט תענוג.
 

הבצק מתאים כמובן גם לאפיית חלות מתוקות לשבת.

הכנת חלות ביתיות היא אחת החוויות הכיפיות והמלכדות של יום שישי.

 

 

כמות של קילו  קמח, מספיקה להכנת 3 חלות בינוניות או כ 15- 12 לחמניות.

IMG_2211

 

IMG_7505

 

הצטרפו לקבוצה שלי מתנות קטנות בפייסבוק !

 

 

המצרכים-

1 ק"ג קמח

1/3-1/2 כוס סוכר

1/4 כוס דבש (כ-4-5 כפות)

2 כפות שמרים יבשים

3 ביצים

1/3 כוס שמן

 כ- כוס וחצי מים פושרים

1 כף מלח

 

אופן ההכנה-

 1/4 כוס מים לערבב עם כף סוכר ו2 כפות שמרים להוסיף 2 כפות קמח. לערבב היטב לכסות בניילון ולהניח להתפחה של כשעה.

 

בקערת המיקסר להניח קמח , סוכר, להוסיף ביצים ודבש את תערובת השמרים והמים ולהתחיל לערבב. להוסיף את השמן ,

ולהמשיך לערבל עוד כ-5 דקות . לקראת הסוף להוסיף את המלח. 

הבצק צריך לצאת רך וגמיש ולהיפרד מדפנות המערבל.

להעביר לקערה משומנת מעט , לכסות בניילון ולהניח להתפחה בחוץ ל 1/2- 3/4  שעה.

 להוריד את הבצק למשטח העבודה ללוש מעט. 

להחזיר לקערה שוב להתפחה, לעוד כחצי שעה . ההתפחה הנוספת גורמת לבצק להיות יותר אורירי ורך.

לאחר שהבצק תפח להוריד למשטח עבודה ללוש מעט עם הידיים ולחלק ל -12 -15 כדורים.

כל כדור לרדד לנקניק ארוך לחתוך לחצי ולסובב לבורג . את הבורג לגלגל לצורת לחמניה עגולה ולהניח על נייר אפייה.

  

 

 

לאחר התפחה של שעה בחורף וחצי שעה בקיץ, למרוח את הלחמניות בביצה טרופה , לפזר שומשום או פרג או קצח -מה שאוהבים.

להכניס לתנור מחומם מראש  180 מעלות לכ-1/2 שעה.

לערבב כ-3  כפות דבש עם כף מים חמים  ולהבריש את הלחמניות כשהן יוצאות מהתנור.

 

IMG_9593      

IMG_9559          

 

  IMG_9591       

 

                

 

כמובן שמאותו בצק אפשר להכין  חלות יפות לשבת…

 

דוגמא לחלה שעשויה מקליעה פשוטה של 3 צמות ומונחת בתבנית סבתא:

 

       IMG_2211IMG_2221

 

 

                   

 

הערה- ניתן להכין את הבצק יום מראש ולאחסן במקרר להתפחה.

 

בואו לעקוב אחרי התמונות אונליין באינסטגרם 

 

 

תגובות

תגובות