חזה עוף מוקפץ בצ'ילי ודבש

IMG_8093

IMG_8075

 

מנה עשירה וטעימה, מהירה להכנה וגם דלת קלוריות.

ארוחת אמצע שבוע קלילה ,

ממש כמו במסעדות, רק ללא עומס הקלוריות השמן הסוכר והקמח.

הודות לציפוי, חזה העוף נשאר רך ועסיסי גם לאחר כמה שעות.

 

IMG_8077

 

המצרכים – ל כ- 4 מנות 

600 ג"ר חזה עוף חתוך לקוביות

1 ביצה

כף מים

2 כפות קורנפלור

כפית קמח תופח ( אפשר להחליף לקורנפלור)

כף רוטב סויה

קורט מלח ופלפל שחור 

2-3 כפות שמן זית או רגיל

 

לרוטב –

3 כפות רוטב צ'ילי

1 כף סויה

כפית דבש

1/2 כפית שבבי צ'ילי חריף

1-2 שיני שום קצוצות דק

קורט מלח

1-2 כפות מים

 

מתחילים בהכנת תערובת הביצה –

בקערה מערבבים ביצה, מים,קמח,קורנפלור, סויה ותבלינים לתערובת אחידה וחלקה.

משלבים את קוביות חזה העוף לתערובת. משהים מעט לספיגת טעמים.

במחבת טפלון מחממים כף שמן זית או רגיל ומטגנים את קוביות העוף.

צולים כ- 2 דקות מכל צד עד להזהבה יפה.

IMG_8047  

IMG_8048

 

מוציאים לצלחת .

באותה מחבת מניחים כפית שמן,  מוסיפים את שאר המרכיבים, שום, צ'ילי,דבש,סויה ותבלינים.

לאחר 2 דקות משלבים את קוביות העוף המטוגנות למחבת לעוד הקפצה של דקה.

IMG_8052

 הארוחה מוכנה !  

IMG_8056

הכינו אורז לבן וסלט קצוץ והרי לכם ארוחה מושלמת .

IMG_8081

גם קלה להכנה, גם מזינה ובפחות מ- 3 כפות שמן ל 4 סועדים 🙂

IMG_8074

 

 

תגובות

תגובות