עוגת תותים וקצפת עוגת יום הולדת חגיגית

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

לא הייתה לי כוונה להעלות מתכון של העוגה הזאת.

העלתי את התמונות של שלבי ההכנה לסטורי באינסטגרם ,

(כך אני נוהגת רוב הזמן ומי שלא עוקב עדיין שווה לעקוב

כנסו כאן לחצו על follow )

קיבלתי המון תגובות מאנשים והתלהבות – וכמובן בקשות למתכון .

מיד צילמתי כמה תמונות של העוגה המוכנה ,לכן אין לי תמונות של אופן ההכנה.

את העוגה הכנתי ליום הולדת של גיל בעלי.

הבקשה של גיל הייתה כזאת – “את זוכרת שהיית מכינה לי לימי הולדת עוגה של תותים עם ג’לי וקצפת ?

כזאת אני רוצה השנה ! ”

טוב את העוגה הזאת הכנתי לפני כמה שנים טובות (אי שם בשנות ה- 80-90 ) .

עברו שנים והיא פשוט נשכחה.

עוגה חגיגית יפה ומרשימה ובעיקר טעימה , עוגה שכולם אוהבים.

עונת התותים בשיאה וממש מתבקש להכין איתם קינוחים !

עוגת טורט משובחת שהוספתי לה שקדים טחונים לאקסטא רכות וטעם.

שמנת מתוקה ,ג’לי וקצפת

בואו להכין – עוגת תותים ג’לי וקצפת ,

המצרכים להכנת הטורט (תבנית 24-26)

5 ביצים מופרדות

כוס סוכר

3 כפות מיץ לימון

3 כפות מים

מעט גרידת לימון

1/3 כוס שמן

כוס קמח

1/3 כוס קמח שקדים (לא רוצים שקדים? תחליפו ב 2 כפות קמח)

כפית אבקת אפייה

וניל /סוכר או תמצית איכותית

קורט מלח

 

לציפוי-

כ- 10-12 תותים חצויים

1/2 שקית ג’לי

קופסא וחצי שמנת

2 כפות אינסטנט פודינג

כף גדושה סוכר

להרטבת העוגה-

1/2 כוס מים +2 כפות סוכר+כף רום או וניל איכותי

 

איך מכינים עוגת תותים וקצפת ?

מחממים תנור ל 175 מעלות.

מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה משומן.

מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף יציב.

בקערה נוספת טורפים את החלמונים ,לימון,מים,שמן, וגרידת לימון.

מוסיפים את הקמחים ואבקת האפייה .

משלבים את החלבונים לתערובת החלמונים ומקפלים היטב לתערובת אחידה.

מעבירים לתבנית .

מכניסים לאפייה של 30-40 דקות. עד שהעוגה יציבה במרכזה.

לאחר שהעוגה התקררה מכינים את הציפוי-

את התותים חוצים ומפזרים עליהם 2 כפות סוכר. מניחים בצד.

מקציפים את השמנת עם הסוכר והאינסטנט.

הרטבת העוגה – מחממים מעט את המים להמסת הסוכר ומוסיפים את הרום.

חוצים את העוגה –

מזלפים את רוטב הרום מעל חצאי העוגה בעזרת כף .

מניחים 2/3 מהקצפת על חלק אחד ומכסים בחצי השנה.

מסדרים את התותים יפה במרכז העוגה.

מכינים חצי מקופסת הג’לי לפי ההוראת על גבי האריזה.

בעזרת כף מזלפים מעל התותים.

מקשטים בקצפת הנותרת .

מכניסים לקירור.

עדיף להכין יום לפני ההגשה !

עוגה פשוטה וטעימה כולם אהבו !

עוגת תותים וקצפת עוגה משגעת שהיה שווה להחזיר אותה למתכוני עוגות היומולדת שלי !

בהחלט מתכון נוסטלגי – יש עוד כמה מתכונים נוסטלגיים כאן בבלוג מוזמנים להכנס-

מתכונים נוסטלגיים 

אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

חזרה לדף הראשי !

 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments