עוגת פרסבורגר גבינה מעלפת שאתם חייבים להכין לסופשבוע !

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

 

 

עוגות הפרסבורגר הן עוגות השמרים המועדפות עלי בקיץ .

בצק דק ופריך המכיל הרבה מילוי .

בצק קל להכנה ותמיד טעים.

הכנתי בצק לפרסבורגר .ואחת מהעוגות הכנתי במילוי הגבינה.

ממש עוגה כמו של פעם של הסבתות.

הבצק כן ל- 2 רולדות – עוגות פרסבורגר בתבנית אינגליש רגילה סטנדרטית – לא גדולה.

המצרכים –

250 גרם קמח(2 כוסות פחות 2 כפות)
10 גרם שמרים טריים או כפית שמרים יבשים
3 כפות סוכר
100 גרם חמאה רכה
כרבע כוס חלב
ביצה
¼ כפית מלח
קליפה מגוררת מחצי לימון

מלית גבינה-

150 גרם ריקוטה

150 גרם גבינה לבנה יבשה למאפים (כמו טבורוג,כנען,טוב טעם  – מתכון כאן)
80 גר’ סוכר (כ- 1/3 כוס)
כפית מחית וניל/או רום

ביצה (תשאירו 2 כפות בערך למרוח על העוגה למעלה )
כף גדושה סולת /קורנפלור/קמח
חופן צימוקים למי שאוהב
אופן ההכנה –

ממיסים את השמרים בחלב עם הסוכר ונותנים לתערובת לתפוח כמה דקות

מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים כמה דקות עד שהבצק אחיד וחלק.

ניתן להכין את הבצק גם ידנית ללא מיקסר – זה לא בצק שצריך ללוש אותו הרבה זמן.

ממש כמו שמכינים בצק פריך ללא שמרים.

עוטפים או מכניסים לקופסה גדולה ומכניסים לקירור לילה לפחות.

הבצק יכול להיות גם יומיים במקרר .

מחלקים את הבצק ל- 2.

מרדדים כל חלק ומכינים ממנו עוגה.

מהבצק השני תוכלו להכין – פרסבורגר שקדים מעלף כאן המתכון

או פרסבורגר פרג כאן מתכון 

המילוי –

לערבב את כל המרכיבים לתערובת חלקה.

המילוי לעוגה אחת !!!!

מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעלה באורך התבנית וברוחב של כ- 20 ס”מ.

מניחים את המלית במרכז.

סוגרים יפה משני הצדדים בעזרת הרצועות

סרטון הדגמה  תוכלו לראות כאן 

מעבירים את העוגה המוכנה בעזרת הנייר לתוך תבנית אינגליש.

מניחים בצד להתפחה של כחצי שעה.

מורחים בביצה -אפשר לפזר גבישי סוכר למעלה.

מכניסים לאפייה 175 מעלות כחצי שעה עד 40 דקות.

עוגה נפלאה וטעימה – רוצו להכין

תלחצו כאן ותקבלו – מלא מלא מתכונים לעוגות השמרים שלי 

דף הפייסבוק של הקהילה שלי  – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי

בחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת 

לוחצים כאן ומגלגלים 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments