הכנתי בשבת האחרונה סלט כרוב בתוספת מה שהיה לי במקרר ומתחבר לסלט נהדר,
טעים ועונתי ופשוט הייתה לו הצלחה אדירה.
כל הירקות עכשיו בעונתם הטובה עסיסיים ומלאים בטעם .
כרוב מתחבר להמון טעמים הוא יכול להיות כמעט בכל סלט או תבשיל או מרק או אפילו מאפים.
אני מכינה ממנו גם לביבות כרוב היסטריות וטעימות
שלא נדבר גם על כך שאין בו בכלל קלוריות.
אז קדימה זה הסלט הבא לשבת הקרובה ,
תמיד תעדיפו להכין סלט מירקות טריים !
המרכיבים-
כחצי כרוב ירוק
4-5 צנוניות טריות ועסיסיות
1-2 מלפפון ירוק
חצי בצל סגול או רגיל פרוס דק
חופן נדיב של עלי שמיר טריים
פלפל אדום קטן או חצי גדול
לרוטב –
2 כפות מיונז
כפית חרדל גרגירים
כפית סילאן
מיץ מחצי לימון
גרידה מלימון
מעט מלח
פלפל שחור גרוס
3- 4 כפות מים
אופן ההכנה –
פורסים את הכרוב דק דק.
כך גם את המלפפון ואת הצנוניות פורסים לפרוסות דקות
את הפלפל האדום גם כן פורסים דק או קוביות .
מוסיפים את הכל לקערת הכרוב.
את הבצל הפרוס שמים בקערית ומטפטפים מיץ לימון ומעט מלח.
לאחר כמה דקות ,מוסיפים אותו לקערה עם כל הירקות .
קוצצים את השמיר דק דק ומוסיפים גם כן לקערה.
מערבבים את מצרכי הרוטב ומערבבים לתוך הסלט .
וכך אפשר להגיש .
עדיף לתת לסלט לשבת עם הרוטב כרבע שעה לפני ההגשה.
סלטים – מאגר ענק של מתכונים
הצטרפו לקהילה שלי בפייסבוק מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”