הכנתי סופריטו של עוף יחד עם קציצות בקר יצא פשוט מופלא.
במקום להכין שני סירים אחד עם עוף ואחד עם קציצות פשוט הכנתי הכל יחד בסיר אחד.
מה אגיד לכם … טרפו את הסיר ,היה טעים בצורה לא הגיונית.
וזה ממש היה בלי שום כוונה.
השילוב של השניים בתוך סיר אחד יוצר תבשיל נהדר ומלא בטעמים.
המצרכים-
4-6 חלקי עוף
2 בצלים פרוסים
3 ענפי סלרי חתוכים דק
4 תפוחי אדמה לקוביות
מלח
פלפל שחור גרוס
כפית כורכום
כף סילאן
לקציצות –
חצי קילו בשר טחון
בצל
קישוא
3 כפות פירורי לחם
ביצה
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה –
בסיר רחב מטגנים בצל להשחמה ומוסיפים סלרי ותפוחי אדמה .
מטגנים היטב ומוסיפים את חלקי העוף.
מטגנים משני הדדים וצולים את העוף .
מוסיפים מעט מים וסוגרים את הסיר לאש נמוכה.
בינתיים טוחנים בצל וקישוא במעבד מזון.
סוחטים מהנוזלים. . מעבירים לקערה של הבשר הטחון.
מערבבים עם ביצה תבלינים ופירורי לחם.
יוצרים קציצות ומטגנים קלות משני הצדדים.
מעבירים לסיר .
ממשיכים בבישול על אש נמוכה כשעה.
מוכן תכינו אורז לבן וזה מושלם