בחורף כמעט בכל יום אני מכינה מרק..
הירקות של החורף זמינים ונהדרים .הם פשוט בשיא שלהם גם לא יקרים וגם מאוד מאוד טעימים.
שילוב של הברוקולי והכרובית יחד זה חגיגה .
אפילו קניתי השבוע בסופר חבילה של ברוקולי וכרובית ארוזים יחדיו.
וכך עלה לי הרעיון לשלב אותם לאותו מרק יחד.
כמה מצרכים קטנים ויש לכם מרק משגע לארוחת ערב בימים הקרים של עכשיו.
מרק טעים ומנחם.
המרק מאוד טעים בגרסה החלבית שלו אז אל תחליפו שום דבר, תכינו אותו לארוחת ערב
מתאים גם לארוחה צמחונית.
המצרכים-
כחצי כרובית קטנה חתוכה לפרחים
ברוקולי חבילה של סופר (זה בערך כחצי קילו.)
חתוך לפרחים
תפוח אדמה קטן חתוך ל-4
בצל גדול חתוך לקוביות
ענף סלרי
2 ענפי שמיר
מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט
להגשה
כ- 100 מ”ל שמנת מתוקה
בצל ירוק פרוס
קרוטונים (תוצרת בית עדיף)
מעט עלי אורגנו לקישוט
אופן ההכנה –
מטגנים בכף שמן את הבצל לשקיפות.
מוסיפים את הכרובית הברוקולי תפוח אדמה מים וירוקים.
מוסיפים מלח ,פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט מגורד.
מבשלים עד שהירקות רכים בערך כחצי שעה.
מוציאים את העלים הירוקים.
טוחנים בבלנדר מוט – לא חייבים לטחון הכל למחית חלקה.
אני משאירה גם חתיכות של כרובית וברוקולי .
מוסיפה את השמנת המתוקה ומערבבת .
להגשה מוזגים לצלחת את המרק.
מניחים קרוטונים לחם ומקשטים בבצל ירוק ועלי אורגנו.
בתאבון
סופשבוע חמים
ואם אתם אוהבי מרקים
כנסו כאן לחוברת המרקים השווה שיש לי כאן באתר
מלאא מתכונים שווים בהחלט
במה ניתן להחליף את השמנת המתוקה רוצה להכין מרק פרווה לא חלבי