סנדוויץ של שישי חלה עם שניצל – הכריך שכבש את הרשת – שניצל- מטבוחה וחצילים
התחשק לי לפנק את המשפחה השבוע בכריך המטורף שכבש את הרשת .
אין יותר כיף מלאכול חלה טרייה עם שניצל חם שיוצא מהטיגון ותוספת של חציל רך ונימוח.
מריחה קטנה של מטבוחה בייתית ומעט חומוס ויש סנדוויץ אלוהי!
אז המתכון ללחמניות כבר ישנו כאן – תלחצו כאן
מתכון לחמניות חלה בצורת שמינייה.
קודם כל מכינים בצק של לחמניות ואופים לחמניות של בית- זה חלק מהטעם של הכריך !
מטבוחה מכינים יום לפני – אצלי יש תמיד קופסה של מטבוחה במקרר.
כאן מתכון למטבוחה אסלית הכי טעימה שיש.
תרצו להכין חומוס לבד ?
כנסו כאן מתכון לחומוס בייתי .
מכינים פרוסות חצילים מטוגנות בשיטה מעולה שלמדתי מסבתא שלי – שיטה של טיגון פרוסות חצילים ללא ספיגה של שמן ! כך אני מטגנת חצילים.
חלה עם שניצל – הכריך שכבש את הרשת – שניצל- מטבוחה וחצילים
הכנת שניצלים –
מה אני שמה בתערובת של השניצל ?
כחצי קילו חזה עוף פרוס לשניצלים
ביצה
כף חרדל
כף רוטב סויה
פלפל שחור
חצי כפית פפריקה
מעט אבקת שום
אפשר להוסיף גם מעט בזיליקום קצוץ טרי או אורגנו.
כף גדושה קורנפלור
פירורי לחם/שומשום
הכנת השניצלים-
- מערבבים את כל מצרכי המרינדה ומניחים את פרוסות חזה העוף בתוכה.
- משהים לספיגת הטעמים כשעה.
- מצפים את חזה העוף בפירורי לחם – אפשר גם לערבב עם שומשום אם אוהבים.
- מטגנים בשמן עמוק .
- מניחים על נייר סופג.
הכנת החצילים- שיטה מעולה לא סופג כמעט שמן !
- קולפים את החציל ופורסים אותו – אני חותכת באמצע ואז פורסת לפרוסות בעובי של כמעט ס”מ.
- ממליחים מעט את החצילים.
- טורפים ביצה בקערה.
- מחממים ממש מעט שמן במחבת שטוחה – טפלון!
- טובלים את החצילים בביצה הטרופה ומניחים במחבת.
- מטגנים היטב משני הצדדים עד להזהבה יפה.
- מוציאים ומניחים על נייר סופג.
החצילים מוכנים, השניצלים מוכנים והלחמניות כבר התקררו!
אפשר להכין את הכריך הכי טעים בעולם !
מכינים את המטבוחה והחומוס .
פורסים מלפפון חמוץ וקוצצים מעט פטרוזיליה.
מורחים שכבה נאה של מטבוחה בתחתית.
מעליה מניחים פרוסות חצילים.
מעל החצילים חותכים את השניצל לפרוסות.
מורחים מריחה של חומוס על החלק העליון.
מלפפונים חמוצים ומעט פטרוזיליה.
סוגרים ונותנים ביס – מטורף כמה שזה טעים!
ניתן כמובן להוסיף חסה, פרוסות עגבניה, פלפל חריף, לימון כבוש עמבה וכל מה שבא לכם!
מבחר ענק של מתכונים לשבת
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
וואו, אי אפשר להבין כלום מהמתכון. לא את הטיגון של החצילים לפי סבתא, כי אי פירוט או קישור לכתבה אחרת. כתבת מרינדה לשניצל, אבל אין ממש מקום שבו הפרדת את רכיבי המרינדה מרכיבי הציפוי. ממליץ בחום על ריטלין.