חיתוכיות שקדים פשוט נדירות – בטעם מרציפן עדין נמסות בפה.
ללא קמח , ללא גלוטן רק מעט מצרכים בוחשים ואופים
ממש קל להכנה .
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
רבים שואלים ומבקשים כמעט מידי שבוע – עוגות ללא קמח או על בסיס של קמח שקדים בלבד ,בלי תוספת של קמח אחר.
אז הנה זה מתכון נהדר טעים וקל
הכנתי את החיתוכיות בשבת האחרונה – ועוד באותו היום הכל נגמר ,
קשה , ממש קשה להסתפק רק בחיתוכית אחת…
תבנית 25/25 מרובעת לרפד תחתית בנייר אפייה
המצרכים-
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
קורט מלח
שקית סוכר וניל
גרידה מלימון
75 גר’ חמאה מומסת
250 גר’ קמח שקדים
כפית אבקת אפייה
כפית עד כף תמצית שקדים – אני אוהבת אז שמתי כף-זה מדגיש את טעם השקדים.
חופן שקדים פרוסים דק מולבנים כ- 50 גר’
אופן ההכנה –
מקציפים את הביצים עם סוכר ומלח עד שהתערובת הופכת לתפוחה.
מורידים את פעולת המיקסר .
מוסיפים את הווניל, תמצית שקדים , החמאה המומסת ,גרידה של לימון ולבסוף קמח ואבקת אפייה.
לאחר שהתערובת אחידה מעבירים ומשטחים בתבנית.
מפזרים את השקדים המולבנים ומכניסים לאפייה בתנור 170 מעלות כ- 40 דקות.
מוציאים ומחלצים מהתבנית לאחר הקירור.
בוזקים אבקת סוכר וחותכים לקוביות.
אפשר לאחסן בקופסה המלצה שלי בקיץ להכניס לקירור.
*לפרווה תחליפו חמאה ב כ- 1/4 כוס שמן קוקוס (55 גר’) או שמן רגיל
מתכון מוצלח מאוד.מאמצת.מתאים מאוד לחולי סכרת.החלפתי את הסוכר בסוכר סוויטאנגו.יצא מהמם.תודה.
מעולה !