עוגיות עבדי מלוחות – הגרסה הכי טעימה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגיות עבדי מלוחות הן כייפיות ותמיד נחמד שיש אותן בבית

בתוך קופסה לנשנוש מלוח ומנחם .

אפשר להכין אותן גם עם קמחים מלאים ובריאים יותר

וכמובן שלהכין אותם עם שמן זית שהוא הרבה יותר בריא מהשמנים הרגילים.

זה מתכון משופר שהכנתי עם שמרים יבשים .

הטעם והמרקם של העוגייה הכי מוצלח

אז תלכו על הגרסה הזו כי היא הרבה ויתר טעימה מהגרסה הפשוטה עם אבקת האפייה.

אני ממש ממליצה !

זה מתכון לכמות של כ-2 מגשי תנור

המרכיבים-

4 כוסות קמח (אפשר גם כוסמין מלא או לערבב קמח מלא עם רגיל )

כף שמרים יבשים – 10 גרם

1/4 כפית אבקת אפייה

כף גדושה סוכר

כף מלאה מלח

3/4 כוס שמן זית (או רגיל)

כוס מים או טיפה יותר

רבע כוס שומשום

3 כפות קצח – (אופציה אני מאוד אוהבת )

אפשר גם כפית זרעי קימל

אופן ההכנה –

בקערה מערבבים את השמרים עם חצי כוס מהמים וסוכר .

נותנים לתערובת לתפוח מעט כ- רבע שעה.

ואז מוסיפים את הקמח , את המים והשמן מערבבים ומוסיפים את כל שאר המרכיבים .

לשים היטב כ-  2-3 דקות עד שהבצק חלק וגמיש .

במידה והרגשתם שלא מתגבש תוסיפו עוד מים .

הבצק לא צריך להיות דביק – אלה יציב.

אפשר ללוש גם במיקסר.

מכסים את הבצק במגבת לחה ומניחים למנוחה של חצי שעה.

מחלקים את הבצק ל-2.

מרדדים כל חלק על נייר אפייה למלבן גדול בעובי של כחצי ס”מ .

חותכים לרצועות בעובי  של כ- ס”מ .

כך נוח לגלגל ובשיטה הזו , בתוך כמה דקות כל הכעכים מוכנים.

לוקחים כל רצועות ומגלגלים לכעך.

מניחים עוד רבע שעה למנוחה ומכניסים לאפייה של כ- 30 דקות 170 מעלות

ועוד 10 דקות לייבוש על 150 מעלות .

זה תלוי בחוזק התנור תבדקו שאפוי טוב.

קבלו מתכונים שווים ומגוונים לשלל עוגיות – לוחצים כאן והמתכונים עולים

וכאן מתכונים מהירים וקלים 

 

חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

וגם  באינסטגרם  שלי

 בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !!!

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments