סיר שמחמם את הבטן ואת הלב .
תבשיל בשר ברוטב עגבניות ובתוספת במיה.
זהו תבשיל מבית סבתא שלי , נקרא טבחה במיה – תבשיל במיה.
את אותו תבשיל אפשר לעשות גם עם אפונה ירוקה או שעועית ירוקה/צהובה.
מכינים סיר גדול , מספיק לכ- 8 סועדים לפחות.
לתבשיל הזה מתאימים כל סוגי הבשר לבישול ארוך לקדירה, כמו צוואר, שפונדרה,כתף,אוסובוקו,שריר , צלעות, צלי כתף.
אפשר להכין גם עם חלקי עוף – כרעיים.
מה צריך להכנת תבשיל במיה עם בשר- טבחה במיה ?
המצרכים-
1/4 קילו שפונדרה
1/2 קילו צלי כתף
1/2 קילו בשר צלעות עם עצם
1 בצל גדול קצוץ
4 שיני שום כתושות
1 עגבניה קצוצה
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
1 גזר גדול חתוך
2 כפות רסק עגבניות
כפית פפריקה מתוקה
מעט פפריקה חריפה
מלח , פלפל שחור
350 ג"ר במיה טרייה או קפואה
איך מכינים תבשיל במיה עם בשר- טבחה במיה ?
אופן ההכנה-
בסיר כבד מטגנים את הבצל , מוסיפים שום ועגבניה,
את הבשר,רסק עגבניות ושאר המרכיבים חוץ מהבמיה.
לאחר כדקה מוסיפים מים עד גובה המצרכים.
כשהתבשיל רותח, מעבירים לאש נמוכה לבישול של כשלוש שעות , או עד שהבשר מתרכך.
יש אפשרות לקצר תהליך ולבשל בסיר לחץ כשעה וחצי.
את הבמיה, מוסיפים לסיר כ- 20 דקות לפני סוף הבישול.
כך נשארת לנו הבמיה שלמה,עסיסית ויפה .
אפשר להכין גם קוקלות ולהניח מעל התבשיל
כנסו למתכון לקוקלות
תבשיל במיה עם בשר- טבחה במיה תכינו זה מופלא !
בתאבון!
להגשה לצד אורז או קוסקוס
את אותו מתכון אפשר להכין עם חלקי עוף וגם במקום במיה אפונה ירוקה
יוצא מושלם !
טבחה של עוף ואפונה ירוקה
מתכוני המטבח הטריפוליטאי של סבתא
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? באו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !