רוסל’ה- הוא תבשל של צלי קדרה מהמטבח הרומני.
אפשר להכין אותו מבשר בקר או מחלקי עוף.
מה שמעניק לו את טעמו המיוחד הוא כמובן השמיר שנותן ניחוח וטעם נהדר.
ובתוספת של תפוחי אדמה יוצאת ארוחה מושלמת.
את התבשיל אני מכינה תחילה בסיר לחץ, מקצר את זמן בישול הבשר .
אם מכינים את הצלי מחלקי עוף, אין צורך לבשל בסיר לחץ.
אוהבים שמיר – כאן מבחר מתכוני עם שמיר !
המצרכים –
1 בצל גדול קצוץ
2 כפות קמח
קילו וחצי בשר טרי -קשתית או צלי כתף חתוך לקוביות
4 שיני שום כתושות
כפית פפריקה
כף דבש לאיזון טעמים
מלח ופלפל
6 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
1/2 צרור שמיר קצוץ
עצמות בקר
אופן ההכנה-
תחילה מבשלים את הבשר בסיר לחץ.
לטגן את הבצל הקצוץ בשמן בסיר לחץ, לקמח את קוביות הבשר ולהוסיף לסיר.
להוסיף את השום, לאדות עוד כ- 2-3 דקות ולהוסיף מים עד לכיסוי הבשר.
לתבל בתבלינים, לסגור את סיר הלחץ ולבשל כשעה.
לאחר שהסיר התקרר מעט לפתוח אותו ולהוסיף את קוביות תפוחי האדמה.
לתקן תיבול ולהעביר לאש נמוכה מכוסה במכסה רגיל. לבשל עוד כשעה.
לפזר מעל שמיר קצוץ ולבשל עוד כ- 15 דקות.
לפני ההגשה מפזרים שמיר טרי.