רולדה שוקולד נוסטלגית קצפת ותותים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

רולדה חגיגית של שוקולד קצפת ורוטב תותים בציפוי גנאש מפנק והיא פשוט מהממת

הרולדה ללא גלוטן ולכן מתאימה לפסח.

רולדה היא מסוג העוגות שמאוד קל להכין וכשרוצים עוגת רושם קלה וחגיגית.

כדאי להכין אותה.

איך מכינים רולדה כזו מהממת בקלי קלות ?

 

לפני שמתחילים חשוב מאוד! כדי לראות את המתכונים החדשים שלי  – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow

וגם מצטרפים לקבוצה שלי בפייסבוק 

רולדה שוקולד קצפת ותותים – רולדה לפסח

המצרכים –

4 ביצים מופרדות

1/4 כוס סוכר

1/2 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד (40 גר’)

3 כפות שוקולית (20 גר’)

2 כפות קקאו (15 גר’)

כף גדושה קורנפלור (15 גר’)

לקרם קצפת –

250 מ”ל שמנת מתוקה (אריזה אחת )/קצפת פרווה

1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל

1/2 כוס חלב

לרוטב תותים

250 גר’ תותים טריים חתוכים

2 כפות סוכר

3 כפות מים +כפית קורנפלור

גנאש שוקולד –

100 גר’ שוקולד מריר

70 גר’ שמנת מתוקה/קצפת פרווה

אופן ההכנה –

הכנת הרולדה –

מחממים תנור ל- 180 מעלות

  • מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב
  • מנפים את הקמחים לקערה ומערבבים לתערובת אחידה ללא גושים.
  • טורפים את החלמונים ומערבבים עם הקמחים.
  • מוסיפים בהדרגה את החלבונים המוקצפים לתערובת החלמונים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מניחים נייר אפייה משומן בתנית התנור
  • מעבירים את תערובת הרולדה מעל נייר האפייה מיישרים לגודל של התבנית
  • מכניסים לאפייה של 12 דקות
  • מכינים מגבת נקייה ומיד כשמוציאים את הרולדה הופכים מעל המגבת ומורידים את נייר האפיה.
  • מגלגלים בעזרת המגבת את הבצק לכרוכית.

  • מניחים לקירור מלא.
  • מכינים את רוטב התותים –
  • מבשלים את התותים עם הסוכר כ-  5 דקות עד שמתרככים מעט.
  • טוחנים בבלנדר מוט את התותים לעיסה חלקה
  • מערבבים קורנפלור עם מים ומשלבים לתערובת התותים  – מבשלים עוד 2-3 דקות עד שהתערובת מסמיכה. אני אוהבת לסנן לקבלת רוטב חלק . מקררים היטב.

הרכבת הרולדה –

  • מקציפים את השמנת עם החלב ואינסטנט פודינג לקצפת יציבה(משאירים 2-3 כפות לקישוט)
  • מורחים שכבה של רוטב תותים ומעליה את הקצפת ומגלגלים לרולדה.

 

  • מכינים את הגנאש – מחממים שמנת במיקרו ומניחים את קוביות השוקולד – מערבבים עד להמסה של השוקוד.
  • שופכים את הגנאש מעל העוגה.
  • מכניסים לקירור – מקשטים בקרם ובתותים טריים.

נפלא וטעים אין אחד שלא אוהב

  • להכנת רולדה פרווה משתמשים בשמנת צמחית במקום שמנת מתוקה 
  • במקום רוטב תותים אפשר להשתמש בריבת תות

רולדה שוקולד קצפת ותותים – רולדה לפסח – ללא גלוטן

 

קינוחים לפסח – כל המתכונים המתוקים שתוכלו להכין בפסח 

מבחר ענק של מתכונים לפסח החל ממנות ראשונות ,סלטים,עיקריות ועוגות 

חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !

רוצים להיות מעודכנים ?  מצטרפים לקבוצה שלי בפייסבוק

” התפריט היומי” 

 מצטרפים לאינסטגרם ומתחילים לעקוב אחרי הדף שלי כאן  באינסטגרם

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments