פסטלים – לביבות תפוחי אדמה ממולאות בשר בגרסה קלה להכנה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

פסטלים – לביבות תפוחי אדמה ממולאות בשר בגרסה קלה להכנה

לביבות תפוחי אדמה במלית בשר הן הלביבות הכי חגיגיות ומושקעות שיש.

לכל עדה יש את הגרסה שלה ללביבה המיוחדת והטעימה הזו.

במטבח הטריפוליטאי קוראים לה – (כאן מתכון )בסטיל 

במטבח העיראקי היא נקראת -(כאן מתכון)   קובה פטטה

במטבח הרומני ומזרח אירופה היא נקראת – (כאן מתכון)  קנישס או קניש

הטוניסאים קוראים לה בנטאז’

ואצל המרוקאים היא נקראת פסטל 

בחגים ובפסח הלביבה הזו מככבת אצלנו – אני מכינה כל פעם בגרסה אחרת .

השנה הכנתי את הלביבות בשיטה ממש קלה להכנה – שיטת מילוי של קובה שלמדתי

מבתיה בלוגרית מוכשרת מהבלוג  just batia .

השיטה ממש קלה לכן גם בשלנים מתחילים יכולים להכין !

הרבה שנים שאני מכינה את לביבות הבשר הממולאות  בעיקר בחגים,

במשך השנים , הגעתי לשיטה של טיגון ובצק תפוחי אדמה שאני ממש מרוצה,

הבצק לא מתפרק והרבה יותר קל להכנה .יוצאות לביבות  מושלמות.

מכינים תערובת תפוחי אדמה לפי הרשימה למטה.

ממלאים במלית הבשר בשיטה מדליקה וקלה (סירטון הדרכה למטה )

וישר מכניסים לטיגון.

לא טובלים בביצה וקמח !

 

איך מכינים  פסטלים – בנטאז’ – בסטיל – לביבות תפוחי אדמה ממולאות בשר  ?

המצרכים –

תערובת המעטפת של תפוחי האדמה –

4 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם

ביצה

1/4 כוס קמח מצה דק/קמח רגיל

1/4 כוס קמח תפוחי אדמה

מלח , פלפל שחור

(אפשר לשלב עוד תבלינים מה שאוהבים )

לבשר –

בצל קצוץ

350 גר’ בשר טחון עם מעט שומן כבש

תבלינים שמים מה שאוהבים –

אני שמה מעט אגוז מוסקט וממש קורט קינמון

אפשר ראס אל חנות , כמון וכו’

אפשר לשלב גם פטרוזיליה קצוצה

לבנטאז’ התוניסאי מוסיפים רבע ביצה קשה למילוי של הבשר.

לפני שמתחילים חשוב מאוד! כדי לראות את המתכונים החדשים שלי  – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow

וגם מצטרפים לקבוצה שלי בפייסבוק 

אופן ההכנה –

מכינים את מעטפת תפוחי האדמה

  • מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה עד שמתרככים.
  • מניחים במסננת לקירור.
  • מקלפים ומרסקים למחית חלקה.
  • משלבים את הביצה , הקמחים והתבלינים.
  • מערבבים לתערובת אחידה וחלקה ומכניסים להתייצבות למקרר – כשעה.

מכינים את הבשר –

  • מטגנים בצל עד להזהבה – אם משתמשים בשומן כבש מוסיפים בתחילת הטיגון.
  • משלבים את הבשר הטחון ומפוררים עד שכל הבשר מטוגן.
  • מתבלים בתבלינים ומקררים היטב.

הרכבת הלביבה-

בשיטה ממש קלה –

לוקחים פיסת ניילון נצמד גדולה ומניחים בתוך תבנית מאפינס

לוקחים תערובת תפוחי אדמה ומניחים בתוך התבנית פותחים קצת עם היד וממלאים במלית הבשר

סוגרים בעזרת הניילון , מוציאים אותו ומכדררים ללביבה עגולה ויפה.

כך מכינים את כל הלביבות ומניחים על צלחת .

מטגנים היטב משני הצדדים ומניחים על נייר סופג.

מקררים מעט לפני שטועמים.

לביבת תפוחי אדמה עם בשר – הלביבה הכי טעימה בעולם !

 

פסטלים לפסח – לביבות תפוחי אדמה ממולאות בשר בגרסה קלה להכנה.הרבה שנים שאני מכינה את לביבות הבשר הממולאות בעיקר בחגים,במשך השנים , הגעתי לשיטה של טיגון ובצק תפוחי אדמה שאני ממש מרוצה,הבצק לא מתפרק והרבה יותר קל להכנה .יוצאות לביבות מושלמות.השנה הכנתי את הלביבות בשיטה ממש קלה להכנה – שיטת… https://bit.ly/2y0kGCKלמי שיש אינסטגרם ועדיין לא עוקב אחרי זה הזמן לוחצים כאן על הקישור[https://www.instagram.com/bake_cook_food/](https://www.instagram.com/bake_cook_food/?fbclid=IwAR0fdWtjT4RgXxUnOOv600Qh8ugLzMjqcbEi6gt3n9R6PjpOTL_rhOTQspE)

פורסם על ידי ‏דפנה אוסטר מיכאל‏ ב- יום שישי, 10 באפריל 2020

 

פסטלים לפסח – לביבות תפוחי אדמה ממולאות בשר בגרסה קלה להכנה

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

מתכונים לראש השנה – מבחר ענק של מתכונים

לוחצים כאן – לקבלת מתכונים לפסח החל ממנות ראשונות ,סלטים,עיקריות ועוגות 

חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !

רוצים להיות מעודכנים ?  מצטרפים לקבוצה שלי בפייסבוק

” התפריט היומי” 

 מצטרפים לאינסטגרם ומתחילים לעקוב אחרי הדף שלי כאן  באינסטגרם

קבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments